eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A későbbi győztes marokkói Mehdi Bennani, a Sébastien Loeb Racing pilótája (elöl) versenyez a túraautó-világbajnokság (WTCC) fő futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. május 14-én.
Nyitókép: Marjai János

Michelisz újra a pályán, rajtol az első WTCR-idény

Tíz versenyhétvégén összesen harminc futamot rendeznek idén a most hétvégén induló túraautó Világkupában. A sorozat második versenye április végén a Hungaroringen lesz majd.

A hétvégén Marokkóban elrajtol a túraautó-világbajnokságot felváltó túraautó Világkupa-sorozat, a WTCR. A mezőnyben ott lesz a Hyundai-jal rajthoz álló Michelisz Norbert, a tavalyi vb-ezüstérmes, kétszeres privát világbajnok is. De a mezőnyben olyan neveket találhatunk, mint például a négyszeres világbajnok Yvan Muller, a tavalyi világbajnok Thed Björk, a 2012-es első Robert Huff vagy a 2009-es világbajnok Gabriele Tarquini.

Magyar csapat is versenyez a sorozatban:

Zengő Zoltán két autót indít a világkupán. A Seatokat a 23 éves Nagy Norbert Európa-bajnoki bronzérmes versenyző és a 22 éves Szabó Zsolt vezeti majd.

Michelisz Norbert szerint nagyon színvonalas mezőny gyűlt össze, ami garancia arra, hogy jó versenyeket láthatnak majd a nézők. Hozzátette, hogy különösen várja már az első, marokkói hétvégét, még úgyis, hogy ez a pálya nem tartozik a kedvencei közé.

A szezonnyitón a pálya egy falakkal körülvett aszfaltcsík, amelyen a legkisebb hiba is kieséshez vezethet. A legnagyobb gondot ugyanakkor Michelisz Norbert szerint nem ez jelenti majd.

"Szerintem a fő nehézség a fék menedzselése lesz. Tavaly is tapasztaltuk, hogy borzasztóan nehéz egy futamot úgy teljesíteni, hogy ne melegedjen fel a fék.

A fő kihívás az lesz, hogy okos, taktikus versenyzéssel, lehetőleg jó köridőket produkálva, tudjam majd beosztani az autó fékjét. Ez azért is lesz nehezebb, mint tavaly, mert az idei autók nagyjából 160-180 kilogrammal - büntető súlytól függően - nehezebbek lesznek. Ez a plusz súly a fékeknek is sokkal nagyobb megterhelést jelent" - tette hozzá.

A Világkupában a versenyhétvégék lebonyolítása is változott:

  • Szombaton két szabadedzést és egy időmérő edzést, majd egy futamot rendeznek.
  • Vasárnap újabb időmérő edzés, és két verseny következik,

így egy hétvégén összesen három futamot értékelnek majd különböző súllyal. A szombati versenyen a győztes 27, a vasárnapi első futamon 25, a másodikon pedig 30 pontot kap majd, de a vasárnapi időmérő edzés első öt helyezettje is gazdagabb lesz néhány ponttal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×