eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla
Michelisz Norbert a TCR futama előtt a mogyoródi Hungaroringen 2017. június 18-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Michelisz Norbert: Jó eséllyel pályázhatok a dobogós helyezésekre

Óriási csata lesz a hétvégén kezdődő WTCR-szériában a dobogós helyezésekért - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Michelisz Nobert, a Hyundai pilótája, aki szerint a mezőny borzasztóan szoros lesz, így nagyon kicsi időkülönbségek fognak dönteni a helyezésekről.

Hétvégén rajtol a WTCR Túraautó-világkupa első szezonja. A WTCC és a TCR egyesüléséből létrejött széria a héten tartotta idény előtti hivatalos média- és tesztnapját. Francois Ribeiro, a verseny promótere szerint elképesztően sokan nyerhetnek versenyt a 25 fős mezőnyből: "Ha alaposan megnézzük a nevezési listát, nagyjából a mezőny fele-kétharmada megnyerheti bármelyik versenyt."

A világkupában idén hét márka, a Honda, a Hyundai, az Audi, a Volkswagen, a SEAT Cupra, az Alfa Romeo és a Peugeot is képviselteti magát. Michelisz Norbert télen a Hondától a Hyundaihoz szerződött, amelynek a gyári pilótájaként csatlakozik a BRC Racing Teamhez.

“Elképesztően izgatottan várom a szezonkezdetet. Úgy érzem magam, mint a pályafutásom legelején. Új csapattal, új autóval és új bajnokságban indulok. Erre a kihívásra volt most szükségem, rendkívül motivált vagyok." – árulta el Michelisz.

Michelisz Norbert szerint nagyon jó alapokra tud támaszkodni, főleg a tavalyi év második feléből.

"Nagyon jó esélyem van arra, hogy az első pillanattól kezdve dobogós helyezésekért és futamgyőzelmekért harcoljak,

és úgy érzem, hogy az autó ebben mindenképpen partner lesz" - mondta a magyar pilóta, de szerinte ugyanakkor arra is fel kell készülni, hogy a mezőny borzasztóan szoros lesz, így nagyon kicsi időkülönbségek fognak dönteni a helyezésekről.

Michelisz elmondta, hogy csapatával nem lehetnek minden hétvégén fő esélyesek.

"Akadhatnak olyan helyzetek, amikor a mi autónk akár 50-60-70 kilóval nehezebb lesz, mint a vetélytársainké, ilyenkor a 8-10. hely lehet a cél, ami a pontverseny szempontjából fontos lehet" - mondta, a motivációt viszont akkor is fent kell tudni tartani, ha nem a futamgyőzelmekért hajtanak - tette hozzá Michelisz Norbert.

Az idei mezőnyben nagyon sok dobogóesélyes lehet a pilóta szerint,

12-15-en esélyesek arra, hogy felálljanak a dobogóra."

Azt viszont nehéz megmondani, hogy hányan tudnak beleszólni a bajnokság kimenetelébe. De jó eséllyel 7-8-9 versenyző ott lesz az utolsó egy-két versenyhétvégén a bajnoki cím közelében - mondta Michelisz., és jelezte, a csapatban a szakmai fejlődés a cél. Tavaly nagyon magasra került a léc a TCR sorozat csapatbajnoki címével, de minden évben szeretnék a korábbi eredményeket felülmúlni.

"Nem lesz könnyű, de a csapatban benne van a potenciál, hogy megmutassa a nagyvilágnak, a várható eredménynél jobbat tud produkálni" - emelte ki Michelisz Norbert.

WTCR első idénye április 7-8-án rajtol Marrákesben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×