INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Vége a túraautó-világbajnokságnak?

Infostart / InfoRádió
Michelisz Norbert második helyen zárta a túraautó-világbajnokságot, miután az utolsó versenyhétvége, a Katari Nagydíj pénteki fő futamán nyolcadik helyen ért célba. A katari versenyhétvégével véget ért a túraautó-világbajnokság 13 éves története. A folytatás azonban kérdéses.

Jelenleg ismert formájában valószínűleg megszűnik a túraautó-világbajnoki sorozat. Ennek egyik oka, hogy a versenyautók túl drágák lettek – mondta Wéber Gábor, a világbajnokság korábbi versenyzője. A túraautók fejlesztése és a szabályrendszer „zsákutcának bizonyult” – tette hozzá. Annak idején gyorsabbá és vonzóbbá akarták tenni az autókat, és új gyártókat szerettek volna bevonni a sorozatba. Az egykori versenyző szerint azonban ennek az lett a következménye, hogy fenntarthatatlanná vált a világbajnokság.

A következő szezonban a WTCC várhatóan összeolvad a jóval költséghatékonyabb TCR-sorozattal – mondta Wéber Gábor. Úgy látja, az olcsóbb és fenntarthatóbb túraautózásra is van igény, ott is vannak gyártók szép számmal. Michelisz Norbert idén év elején alapított egy TCR-istállót, a Mirát, amivel meg is nyerték a csapatbajnokságot – emlékeztetett Wéber Gábor. „Ha ebbe az irányba megy tovább a sorozat jövője, akkor gyakorlatilag Norbinak nagyon jó esélyei vannak” – emelte ki a volt versenyző.

Zengő Zoltán szintén indított már csapatot a TCR-ben, így várhatóan számukra sem jelent problémát a váltás – véli Wéber Gábor. Az új sorozat azonban várhatóan nem lesz világbajnokság, csupán világkupa. Előbbi elnevezéshez ugyanis legalább két gyári csapat jelenléte is szükséges lenne, ám a jelenlegi tervek szerint az új sorozatban csupán privát alakulatok indulhatnának.


A címlapról ajánljuk