eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Vége a túraautó-világbajnokságnak?

Vége a túraautó-világbajnokságnak?

Michelisz Norbert második helyen zárta a túraautó-világbajnokságot, miután az utolsó versenyhétvége, a Katari Nagydíj pénteki fő futamán nyolcadik helyen ért célba. A katari versenyhétvégével véget ért a túraautó-világbajnokság 13 éves története. A folytatás azonban kérdéses.

Jelenleg ismert formájában valószínűleg megszűnik a túraautó-világbajnoki sorozat. Ennek egyik oka, hogy a versenyautók túl drágák lettek – mondta Wéber Gábor, a világbajnokság korábbi versenyzője. A túraautók fejlesztése és a szabályrendszer „zsákutcának bizonyult” – tette hozzá. Annak idején gyorsabbá és vonzóbbá akarták tenni az autókat, és új gyártókat szerettek volna bevonni a sorozatba. Az egykori versenyző szerint azonban ennek az lett a következménye, hogy fenntarthatatlanná vált a világbajnokság.

A következő szezonban a WTCC várhatóan összeolvad a jóval költséghatékonyabb TCR-sorozattal – mondta Wéber Gábor. Úgy látja, az olcsóbb és fenntarthatóbb túraautózásra is van igény, ott is vannak gyártók szép számmal. Michelisz Norbert idén év elején alapított egy TCR-istállót, a Mirát, amivel meg is nyerték a csapatbajnokságot – emlékeztetett Wéber Gábor. „Ha ebbe az irányba megy tovább a sorozat jövője, akkor gyakorlatilag Norbinak nagyon jó esélyei vannak” – emelte ki a volt versenyző.

Zengő Zoltán szintén indított már csapatot a TCR-ben, így várhatóan számukra sem jelent problémát a váltás – véli Wéber Gábor. Az új sorozat azonban várhatóan nem lesz világbajnokság, csupán világkupa. Előbbi elnevezéshez ugyanis legalább két gyári csapat jelenléte is szükséges lenne, ám a jelenlegi tervek szerint az új sorozatban csupán privát alakulatok indulhatnának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 25. 22:07
×
×
×
×