eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Montmelo, 2018. március 7.Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője teszteli versenyautóját a montmelói versenypályán 2018. március 7-én. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 25-én rendezik Melbourne-ben. (MTI/EPA/Alejandro Garcia)
Nyitókép: ALEJANDRO GARCIA

Wéber Gábor: jót tenne a kiélezett Formula-1-es szezon

Nehéz a hétvégén kezdődő Formula-1-es szezon előtt Lewis Hamilton ellen fogadni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor szakkommentátor.

Wéber Gábor szerint talán Max Verstappen tréfálhatja meg a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont idén.

„Szeretnék nem a Mercedesre tippelni, mert jót tenne a közvetítésnek, a nézettségnek, a Formula-1 imidzsének, ha körömrágós szezont, kiélezett küzdelmet láthatnánk idén. Ezzel együtt valószínűleg 2018 is a Mercedes éve lesz, és akkor nem mernék Hamilton ellen fogadni” - mondta a szakkommentátor. Megosztotta egy megérzését is: a Red Bull és Max Verstappen beleszól a küzdelembe, esélyük lesz megtréfálni Hamiltont.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly a nehezebben kezelhető Mercedesben a kezdeti szorosabb állás után egyre jobban elhúzott Hamilton csapattársától, Valtteri Bottastól. Azt most még nem látni, hogy idén mekkora nyomást fejthet ki a finn pilóta.

„Hamilton legyőzhető csapaton belül, de utána jön a Rosberg-szindróma, és nem lesznek jóban.

Most azért működik minden jól, mert Hamilton volt a világbajnok, aki ettől nyeregben érzi magát, és a gyors csapattársa csak arra lesz jó, hogy a többi csapattól még pontokat vegyen el” - vélekedett.

Nagy a teljesítménykényszer, így sokszor nincs idő az alapos munkára a Ferrarinál - fejtette ki Wéber Gábor. Kiemelte: a siker nem azon múlik, hogy valaki hogyan csattogtatja az ostort, hanem azon, hogyan tud valaki hátralépni és hagyni dolgozni a szakembereket.

A szakkommentátor megjegyezte: nagyon könnyen félreviheti a szurkolót, ha a tesztszezon eredményeiből próbál kiindulni, de még a szakértők is nehezen boldogulnak az ilyenkor keletkezett adathalmazzal. Jó összképet lehet kapni a tesztekből, de durva közelítésekkel – tette hozzá.

A versenyszezon első hivatalos köreit magyar idő szerint péntekre virradóra teszik meg a pilóták Melbourne-ben. Az időmérő edzés szombaton reggel hét órakor, az Ausztrál Nagydíj pedig vasárnap 7:10 perckor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×