eur:
392.72
usd:
366.5
bux:
66400.33
2024. április 25. csütörtök Márk
Fucsovics Márton az osztrák Jürgen Melzer elleni mérkőzésen az ATP Challenger nemzetközi tenisztorna döntőjében a fővárosi a BOK (volt Syma) Csarnokban 2017. február 12-én. Az osztrák versenyző 7:6 (8-6), 6:2-re győzött.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Fucsovics új csúcson

Fucsovics Márton öt helyet javítva, pályafutása legjobbjaként a 60. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet továbbra is a svájci Roger Federer vezet.

A 26 éves magyar játékos a múlt héten az elődöntőben búcsúzott az egyesült államokbeli Irvingben rendezett, 150 ezer dollár összdíjazású tornán, s ez a szereplés elég volt ahhoz, hogy előrelépjen. Eddigi legjobbja a 62. hely volt, ezt február elejétől néhány hétig birtokolta.

A magyar szövetség Facebook-oldala alapján Magyarországnak legutóbb 33 évvel ezelőtt volt top 60-as férfi játékosa, 1985 júliusában Taróczy Balázs az 57. helyen állt.

Fucsovics ezen a héten Miamiban gyűjtheti tovább a pontokat.

Federer címvédőként kikapott vasárnap Juan Martin del Potrótól az Indian Wells-i verseny döntőjében, így bár megtartotta vezető helyét, az előnye jelentősen csökkent a második helyen álló, spanyol Rafael Nadallal szemben. A győztes argentin játékos két helyet javítva feljött a hatodik pozícióba a világranglistán.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×