eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szkopje, 2017. augusztus 7.José Mourinho, az angol Manchester United portugál vezetőedzője edzést tart a szkopjei II. Fülöp Stadionban 2017. augusztus 7-én. A Manchester United másnap lép pályára a Real Madrid ellen a labdarúgó Európai Szuperkupában.  (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nyitókép: GEORGI LICOVSZKI

„Mourinho csapatai otthon nem igazán szoktak kikapni"

José Mourinhót azért nem szereti az újságírók egy része, mert arrogánsnak, nagyképűnek és öntörvényűnek tartja. A másik tábor meg kifejezetten hálás neki azért, mert szinte minden nap mond valami olyan egyedit, amiből sztori lehet. Az utóbbi napokban azzal örvendeztette meg a rá figyelőket, hogy Frank de Boert a Premier League történetének legrosszabb menedzserének nevezte, s kifejtette, hogy a Liverpool elleni rangadó sokkal kevésbé volt fontos, mint az előttük álló két e heti találkozó, a Sevilla elleni BL-meccs és a Brightonnal szembeni FA-kupa-találkozó.

Nyilván van logika abban, amit mond második állításában – a személyeskedés minősítése nem a mi tisztünk –, ugyanakkor tudni kell, hogy a Manchester United hívei számára a Liverpool legyőzése az utóbbi évtizedekben duplán édes gyümölcs.

Ráadásul a Unitedre a hátralévő bajnoki fordulókban mindössze két rangadó vár a Premier League-ben (április 7-én a Manchester City elleni idegenbeli, majd jó három héttel később az Arsenal elleni hazai), így a csapat tényleg óriásit lépett nemhogy a BL-szereplés újból kiharcolása, s a legjobb négy közé való visszakerülés felé, hanem a második helyre is egyre biztosabb esélye van.

Mourinho azonban elintézte ezt annyival, hogy még nyolc meccsük van, azokon 24 pontot lehet szerezni, nekik, de a riválisoknak is, az nagyon sok. Ugyanakkor a Sevilla elleni BL-mérkőzésen és a Brighton elleni FA-kupa-találkozón a továbbjutás a tét, s a kiesés fenyeget, azok „élet-halál meccsek”.


A ma esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó előtti utolsó edzésen hat kulcsjátékos, Rojo, Ibrahimovic, Jones, Blind, Herrera és Pogba hiányzott. Az első öt játékáról nem lehet szó. Pogba hiányzását valószínűsítették a brit újságírók, de Mourinho ezt a kaput is nyitva hagyta, mondván, a francia középpályás edzett később külön a többiektől, így a játéka elképzelhető. Tény, hogy amikor a United hétfő este beköltözött a Manchester belvárosában lévő Lowry Hotelbe a találkozó előtti éjszakára, Pogba is a társakkal tartott.

A Manchester United a Sevilla elleni, idegenbeli 0-0 óta minde a három mérkőzését megnyerte, legyűrte az Old Traffordon a Chelsea-t és a Liverpoolt is. Romelu Lukaku mind a két meccsen jó formában játszott, a négy gólból háromban főszerepet játszott. Marcus Rashford nyerte meg a „vörösök” elleni rangadót, Jesse Lingaard pedig Mourinho korábbi klubjának rúgott döntő gólt, egyébként a belga után az idény második legeredményesebb játékosa. Van választási lehetősége a portugál edzőnek a támadószekcióban.

Vincenzo Montella, a Sevilla edzője „nagyon támadó” felfogású Manchester Unitedre számít, aztán még hozzátette: „Mourinho csapatai otthon nem igazán szoktak kikapni, szóval az 1-1 tökéletes lenne nekünk”.

A másik, s ugyancsak 20.45-kor kezdődő mérkőzésen az AS Roma fogadja az első találkozót 2-1-re megnyerő Sahtart. Edin Dzeko, Radja Nainggolan és Daniele de Rossi is tagja a a „farkasok” keretének. Így a Roma szinte a legerősebb csapatával játszhat, csupán az ősszel a Sportingban már nemzetközi kupameccsen szerepelt Jonathan Silva és a régóta sérült Rick Karsdorp nem bevethető. Juan Jesus, a csapat védője szerint a Roma a szezon mérkőzését játssza, mert már kiesett az Olasz Kupából, a bajnoki cím elérhetetlen távolságba került, ugyanakkor a BL-ben régen nem jutott a legjobb nyolc közé. Marlos, a Sahtar brazilja szerint csapata jobb teljesítményre képes, mint amit az első meccsen mutatott, mert akkor csupán egy bajnoki állt még mögöttük, immár azonban játékba lendültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×