INFORÁDIÓ 

2018. május 25. péntek
Orbán

Közbeszólt az időjárás – változások a téli olimpián

Infostart / MTI
Az erős szél miatt elhalasztották a hétfői női óriás-műlesiklást és a női hódeszkások slopstyle-fináléját a phjongcshangi téli olimpián. Előbbi számot csütörtökön, utobbit azonban még ma lebonyolítják.

A szervezők meg se várták a rajtot, már órákkal előtte úgy döntöttek, hogy nem lehet megrendezni a női óriás-műlesiklást, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann révén két magyar induló is lett volna. Később úgy határoztak, hogy a vasárnap elmaradt férfi lesikláshoz hasonlóan a női óriás-műlesiklást is csütörtökön rendezik. A program szerint az első futamra magyar idő szerint 1.30-tól, a másodikat pedig 5.15 tartják, a férfi lesiklásra pedig 3.00-kor kerül sor.

A technikai számoknak otthont adó Phjongcshangban 60 km/óránál is erősebb szél fújt, ilyen körülmények között pedig nem lehet futamot rendezni.

Kedden férfi kombinációra kerülne sor Dzsongszonban Kékesi Mártonnal és Samsal Daliborral - amennyiben az időjárás is engedi.

A női hódeszkások vasárnapi selejtezőjét az erős szél miatt meg sem tudták rendezni, s a szervezők akkor úgy határoztak, hogy a kvalifikációt törlik, a hétfői fináléban pedig az egész mezőny - mind a 26 versenyző - elindulhat, és mindenki kétszer csúszhat le.

A döntő kezdési időpontját most legkevesebb 75 perccel elhalasztották, így az magyar idő szerint 3.15-kor veheti kezdetét.

A címlapról ajánljuk


Hosszú Katinka újra üzent

Elérhetetlenné vált Hosszú Katinka Facebook-oldala, az olimpiai bajnok elárulhatta, hogy mi történhetett....