INFORÁDIÓ 

2018. május 25. péntek
Orbán

Sporttörténeti diadal az olimpián

Infostart / MTI
A holland Sven Kramer nyerte a férfi gyorskorcsolyázók 5000 méteres versenyszámát a phjongcshangi téli olimpia vasárnapi napján, és sikerével sporttörténelmet írt.

A hollandok 31 éves kiválósága Vancouver és Szocsi után sorozatban harmadszor tudott győzni 5000 m-en, ráadásul az előző két diadalához képest ezúttal is új olimpiai rekorddal. Kramer első férfi gyorskorcsolyázóként győzött egy versenyszámban olimpián. A nőknél korábban két versenyzőnek, a német Claudia Pechsteinnek és az amerikai Bonnie Blairnek jött össze ez a bravúr. Kramer - akinek 5000 m-en van még egy ezüstérme is - a nyolcadik (4-2-2) olimpiai érmét szerezte, amivel egyedüli rekorder a férfiaknál. A holland számára már csak egy érem hiányzik, hogy utolérje a női csúcstartókat, honfitársát, Ireen Wüstöt és Pechsteint.

A holland aranyérmes különösen a táv második felében nyújtott nagyszerű teljesítményt, amelynek köszönhetően végül magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt. A második és a harmadik helyen mindössze két ezredmásodperc döntött a világcsúcstartó kanadai Ted-Jan Bloemen és a norvég Sverre Lunde Pedersen között, akik ráadásul egy futamban mentek. Pedersen majdnem egy másodperccel volt jobb kanadai riválisnál az utolsó körben, de végül teljesen elmerevedett és kikapott.

Eredmények, gyorskorcsolya, férfi 5000 m, olimpiai bajnok:

Sven Kramer (Hollandia) 6:09.76 - olimpiai rekord

2. Ted-Jan Bloemen (Kanada) 1.85 mp hátrány

3. Sverre Lunde Pedersen (Norvégia) 1.85 mp h.

A címlapról ajánljuk


Hosszú Katinka újra üzent

Elérhetetlenné vált Hosszú Katinka Facebook-oldala, az olimpiai bajnok elárulhatta, hogy mi történhetett....