eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Totális átalakítás jön a Hungaroringen

Totális átalakítás jön a Hungaroringen

Nem át- hanem újjáépítik a magyar Forma-1-es pálya lelátóit és kiszolgáló épületeit, és utána önfenntartóvá tenné a létesítményt - mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Összeállt a Hungaroring idei programja, az első verseny a túraautó-világbajnokságból lett WTCR lesz április végén, a fő verseny a Forma-1-es Magyar Nagydíj lesz, július végén, de ismét ellátogat hozzánk a DTM és a kamionos Európa-bajnokság is - mondta a gphírek.hu-nak adott interjúban Gyulay Zsolt.

Utóbbi verseny júniusra hozták előre, mert a nyár végén szeretnék megkezdeni a létesítményeink átépítésének első ütemét, első körben a tervezési folyamat, a tervek engedélyeztetése indulhat el.

"Az első fejlesztési ütem két szakaszban valósul meg. Az első szakaszba a pályacsíkon kívüli, úgymond a közönségnek szóló fejlesztések tartoznak. Ez érinti a lelátókat és a célegyenes mentén található épületeket, de ide tartoznak a közművek, valamint a pálya beléptető rendszerének a fejlesztése is. A második szakaszba tartoznak a szakmának szóló fejlesztések a pálya belső területén: a garázsok, a boxutca, a paddock, a versenyirányító iroda és a sajtóközpont átépítése" - mondta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, és hozzátette,

teljes újjáépítésről van szó, mert minden épületet le kell bontaniuk.

Az 1986-ban felhúzott épületek, a közművek olyan rossz állapotban vannak, hogy használhatatlanná válnak. A fapados lelátókat korszerű tribünökre kell cserélni, 40 ezer ülőhelyet kell felújítani vagy létrehozni. Emellett meg kell teremteni a mobil lelátók felállításának lehetőségét is.

"A felsorolt okok miatt 

a Hungaroring újjáépítése sokkal többe fog kerülni, mint egy futballstadion.

Viszont az elmúlt években elért eredményeink azt mutatják, hogy az igényeink jogosak. Egyre több néző látogat ki a versenyeinkre, így szerencsére nemcsak a sportrajongók, hanem a kormány támogatását is élvezzük" - mondta az egykori olimpiai bajnok kajakozó. és beszélt arról is, hogy a fő cél az, hogy a Hungaroring megálljon a saját lábán. 

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×