eur:
394.32
usd:
369.73
bux:
65129.35
2024. április 19. péntek Emma
Fucsovics különleges cipőben edz

Fucsovics különleges cipőben edz

Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nyolcaddöntős Fucsovics Márton csak szerdán csatlakozik Liege-ben a magyar válogatotthoz, amely a hétvégi, Belgium elleni Davis Kupa-párharcra készül.

A világranglistán 63. játékos a Facebook-oldala szerint kisebb lábsérüléssel küzd.

"Sajnos nem tudtam a csapattal elutazni Belgiumba, miután a lábujjam közti fertőzést még kezelni kell. Azért az edzést így is megoldjuk, igaz, egy cipőm bánta" - utalt arra, hogy a jobb lábán egy nagy lyukat vágott a cipőjébe a kényelmes viselet kedvéért.

Köves Gábor kapitány így egyelőre Balázs Attilával (206.), Piros Zsomborral (557.), Borsos Gáborral (950.) és Valkusz Mátéval (844.) utazott el Liege-be, ahol hétfőn csak erőnléti edzést tartott a csapatnak. A magyarok kedden gyakorolnak először a péntektől vasárnapig tartó párharcnak otthont adó Country Hallban, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok. A csatát eredetileg Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb ugyancsak Belgiumban csapott össze egymással, ám egy tavalyi szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős - a belga és a bajnok francia csapat - eldönthette, hol kíván játszani az első körben.

A belgáknál David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.) tagja a csapatnak. 

Fucsovics Márton pályafutása legjobbjaként a 63. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A 25 éves magyar játékos a vasárnap befejeződött Australian Openen a nyolcaddöntőig jutott, ahol a 20. Grand Slam-trófeáját begyűjtő Roger Federertől kapott ki.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×