INFORÁDIÓ 
2018. július 21. szombat
Dániel, Daniella
fucsovics mártonteniszaustralian open
Fucsovics: messze még a vége

Fucsovics: messze még a vége

Infostart / MTI

A legjobb 32 közé jutott az Australian Openen Fucsovics Márton. A magyar teniszező úgy érzi, nem akadt holtpontja, és a nagy hőség sem zavarta.

"Ilyenkor valami okosat kéne mondani azt hiszem, de nem tudok. A felhőtlen öröm minden gondolatomat elhomályosítja" - fogalmazott Facebook-oldalán a 25 éves teniszező. - "Hittem benne, hogy meg tudom verni, és végül sikerült is. Köszönet mindenkinek a szurkolásért, megyünk tovább, mert még messze a vége" - tette hozzá.

A nyilatkozat alatt egy tréfás felsorolás áll: "első Grand Slam-főtábla győzelem kipipálva, első top 20-as győzelem kipipálva, első nyolcaddöntő?"

A meccs utáni sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport Online beszámolója szerint arról beszélt, hogy nem figyelt arra, ki áll a másik oldalon, csak magára koncentrált, a saját játékára.

"Tudtam, hogy nagyokat fog szerválni, sok ászt üt majd – néha éreztem is a nyomást, hogy hosszabbakat üssek, különben letol a pályáról. Arra figyeltem, hogy amikor lehetőségem adódik az ő adogatójátékában, akkor azt kihasználjam, továbbá hozzam a saját adogatásaimat.

Örülök, hogy nyerni tudtam, hiszen az előző volt az első győzelmem Grand Slam-verseny főtábláján, és máris itt a második, amivel először jutottam a legjobb 32 közé"

- mondta Fucsovics.

A játékost a nagy hőség sem zavarta, és nem akadt holtpontja.

"Tudtam, hogy meleg lesz, ám annyira akartam nyerni, hogy mindent kizártam, csak a következő labdamenetre figyeltem. Őt viszont már a negyedik játszma elejétől megütötte a hőség, láttam, hogy néha dülöngél, csak próbálta beütni a szerváit és túlélni" - tette hozzá.

Fucsovicsra a harmadik körben Nicolas Kicker (93.) vár, aki előzőleg a 22. helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot (23.) és a szlovák Lukas Lackót (86.) búcsúztatta. Eddig egyszer találkozott a szintén 25 éves argentinnal, idén újév napján 6:0, 6:3-ra verte őt az indiai Púnában.

Ha a következő akadályt is sikerrel veszi, a játékos a nyolcaddöntőben a címvédő Roger Federerrel csaphat össze.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH