eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Majdnem teljes fordulót játszanak a Premier League-ben a „csomagos” napon

A címvédő Chelsea az újonc Brighton csapatát fogadja a Boxing Day-en, az angol labdarúgó-bajnokság hagyományos, december 26-i játéknapján, amellyel kezdetét veszi a huszadik forduló.

A brit labdarúgásban a Boxing Day a legenda szerint azért vált hagyománnyá, mert az első világháború idején, 1914-ben angol és német katonák Belgiumban letették a fegyvereiket és barátságos focimeccset játszottak egymással. A mai napig nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy valóban így történt-e, ennek ellenére az angol labdarúgó-szövetség (FA) három esztendővel ezelőtt ünnepélyes emlékmérkőzést rendezett a századik évforduló alkalmából.

A bajnoki meccseken eredetileg helyi riválisok találkoztak ezen a napon, hogy a csapatoknak és a szurkolóknak ne kelljen sokat utazniuk az ünnepen.

Az elmúlt évtizedben a Premier League számos külföldi játékosa fejezte ki nemtetszését a tradíció kapcsán, hiszen számukra szokatlan, hogy nem tölthetik a karácsonyt családi körben. Többen azért is javasolták a téli szünet bevezetését, hogy a fáradt futballisták frissek legyenek a szezon második felére.

A hagyomány azonban megingathatatlannak tűnik, mert a Boxing Day-meccsek igazi ünnepet jelentenek a szurkolóknak. Amikor nyáron megtörténik a sorsolás, a rajongók arra kíváncsiak, kedvenceik kivel játszanak december 26-án, mert gyakran ez az egyetlen alkalom az évadban, amikor az egész család együtt mehet a stadionba.

Anyagi szempontból is rendkívül kedvező a karácsonyi forduló, hiszen ilyenkor a világ szinte összes bajnokságában szünet van, ezért a sportág kedvelői közül még többen nézik a mérkőzések televíziós közvetítését.

A huszadik fordulóban csak egy olyan találkozót rendeznek, amely megkíméli a szurkolókat a hosszú utazástól, de azt sem a kedden, hiszen az egyaránt londoni Crystal Palace és Arsenal a csütörtök este sorra kerülő zárómeccsen találkozik egymással.

Kedden a címvédő Chelsea az újonc Brightont fogadja. A londoniak eddig csak kétszer kaptak ki hazai pályán, ellenfelük pedig kétszer tudott győzni vendégként.

A november végén kinevezett vezetőedző, Sam Allardyce irányításával remek formába került az Everton, amely a legutóbbi öt fordulót a második legjobb eredménysorral teljesítette a mezőnyben, hiszen 11 pontot szerzett. A liverpooliak a kiesőhelyen álló West Bromwich Albion otthonában folytathatják jó sorozatukat.

A sereghajtó Swansea City az Liverpool otthonába látogat, a 13 pontos előnnyel listavezető Manchester City pedig a Newcastle United vendége lesz szerdán.

Premier League, 20. forduló:

kedd:

Tottenham Hotspur-Southampton 13.30

Bournemouth-West Ham United 16.00

Chelsea-Brighton 16.00

Huddersfield-Stoke City 16.00

Manchester United-Burnley 16.00

Watford-Leicester City 16.00

West Bromwich Albion-Everton 16.00

Liverpool-Swansea City 18.30

szerda:

Newcastle United-Manchester City 20.45

csütörtök:

Crystal Palace-Arsenal 21.00

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×