eur:
395.22
usd:
365.74
bux:
65388.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Liu Shaoang hatodik, Liu Shaolin hetedik 1500 méteren

Liu Shaoang hatodik lett 1500 méteren, míg bátyját, Liu Shaolin Sándort kizárták a döntőben, így hetedikként zárt a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának BOK Csarnokban zajló első állomásán.

A nyolcfős döntőben a minden távon junior-világbajnok Liu Shaoang eleinte a középmezőnyben, míg a tavaly 500 méteren világbajnok Liu Shaolin a hetedik pozícióban korcsolyázott. Elől a három dél-koreai összedolgozott, "vonatukat" azonban a szám holland világcsúcstartója, Sjinkie Knegt és a táv tavalyi vb-ezüstérmese, Liu Shaoang megtörte. A hajrában folyamatosan kívülről, az ellenfeleket körbekorcsolyázva előztek a dél-koreaiak, az utolsó kanyarban pedig a francia Thibaut Fauconnet összeakadt a negyedikként korcsolyázó Liu Shaoanggal, mindketten elestek, emiatt előbbit kizárták. Hasonló sorsra jutott Liu Shaolin is, aki a verseny felénél szabálytalankodott, miközben próbált előretörni, de végül nem sikerült neki, így utolsóként ért célba.

A nőknél a nyolcfős B döntőben Jászapáti Petra váltott elsőként ritmust a táv felénél, akkor élre is állt. Az utolsó körökben viszont négyen is megelőzték az egyre fáradó szegedi versenyzőt, csakhogy az utolsó kanyarban ketten kicsúsztak, így harmadikként ért célba, vagyis összesítésben kilencedik lett.

A fináléban a szám dél-koreai világcsúcstartója, Csoj Min Dzsung szerezte meg a győzelmet rendkívül kiélezett, szoros küzdelemben, merthogy az utolsó kanyar után előzte meg a kanadai Kim Boutint.

A selejtezőben búcsúzott magyarok közül Heidum Bernadett 34., Kónya Zsófia 36., míg Burján Csaba 37. lett. Ezen a távon nemenként 36-an jutnak olimpiai kvótához a négy állomásból álló vk-sorozat végén.

Délután, 15.27-től az 500 méter küzdelmeivel folytatódik a budapesti vk, majd a váltók elődöntői következnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×