eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A pénz nem lőhet gólokat, de...

A pénz nem lőhet gólokat, de...

Carlo Ancelotti a világ egyik legjobb, sőt a Bajnokok Ligája történetének egyenesen a legsikeresebb edzője. Szakértelme megkérdőjelezhetetlen. Most mégis úgy tűnik, súlyos taktikai vereséget (is) szenvedett csapata, a Bayern München a Paris Saint-Germaintől. A PSG 3-0-ra nyert.

David Alaba visszatért ugyan a védelem bal oldalára – noha a mérkőzésen úgy tűnt, nagyon messze jár még csúcsformájától –, ugyanakkor a világ egyik legjobb középhátvédje, Mats Hummels kimaradt a csapatból. Jerome Boatenget nem is nevezte a keretbe. A sérült Manuel Neuer helyén kényszerűségből Sven Ulreich maradt a kapus.

A pénz nem lőhet gólokat, de...

Ancelotti nem ok nélkül mondta a mérkőzés után, hogy bírálatokat fog kapni az összeállítás miatt.

Húzásai nem jöttek be.

De arról is érdemes említést tenni, hogy az olasz edzővel általában rosszul szerepel a Bayern az idegenbeli nemzetközi mérkőzésein. Nem a párizsi volt az első fiaskó. Ez volt Ancelottival a hatodik BL-mérkőzése idegenben, s a negyedik vereség. A négy vereségnél összesen tizenegy gólt kapott a csapat.

A PSG futballja közismerten hatékony, ha a kontrajátékra építhet. Ancelotti, részben talán azért is, mert már a 90. másodpercben hátrányba került a csapata, belelépett ebbe a csapdába. Játékosai 58 százalékban birtokolták a labdát, 18 szögletig jutottak, kétszer annyit passzoltak, mint az ellenfél. Viszont nem lőttek gólt, kaptak hármat, és a PSG folyamatosan lekontrázta őket.

Arjen Robben azt mondta a mérkőzés előtt, hogy

a pénz nem lőhet gólokat. Ellenben a sok pénzért vett játékosok rúgnak (mint Neymar és Cavani), vagy éppen előkészítenek (mint Mbappé).

A Paris Saint-Germain, a Manchester City mellett, eddig az ősz leghatékonyabban támadó csapata, amely, ha Neymar is a soraiban volt, csak győzött.

A brazil a pályafutása során először rúgott gólt és adott gólpasszt két egymást követő BL-mérkőzésen, a Bayern München elleni legutóbbi három meccsén négy gólig jutott. A piros-kékeké már a második francia csapat, amely 3-0-ra megveri otthon a Bayernt a BL-ben, az első az Olympique Lyon volt, 2001. március 6-án. Érdemes kiemelni: Unai Emery alakulata már Neymar és Mbappé érkezése előtt is gólerős volt. A legutóbbi kilenc BL-meccéből nyolcon legalább két gólt szerzett. (A kivétel elrontotta az előző szezont, az a Barcelona elleni 1-6 volt.)

Úgy tűnik, sikerült megoldást találni Neymar és Cavani konfliktusára, passzoltak egymásnak, csapattársként viselkedtek a másikkal szemben. Az uruguayi sorozatban a hatodik BL-mérkőzésén szerzett gólt, erre előtte korábban csupán Ruud van Nistelrooy, Marouane Chamakh, Burak Yilmaz és Cristiano Ronaldo volt képes. A harmadik ász, Kylian Mbappé nyolcadszor volt kezdőjátékos a BL-ben, s a nyolcadik gólban volt főszereplő, ezúttal Cavani és Neymar találatánál előkészítőként. (Ráadásul Neymar gólja nincs is a statisztikában, hiszen Javi Martinezről pattant a brazil elé a labda.)

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×