eur:
394.13
usd:
368.78
bux:
66295.2
2024. április 25. csütörtök Márk
Guardiola újabb rekordot döntött meg

Guardiola újabb rekordot döntött meg

Angliában továbbra is szenzációs formában játszik a Manchester City: Pep Guardiola csapata szórja a gólokat, soha nem lőtt még ennyit az első hat fordulóban, és vezeti a bajnokságot a másik manchesteri sztárgárda társaságában.

Angliában Pep Guardiola együttese továbbra is ontja a gólokat. A bajnokságban és a BL-ben vívott legutóbbi négy meccsén összesen 20 gólt szerzett, ehhez jön még a hétközben a Ligakupában, nyilvánvalóan tartalékos összeállításban elért, West Bromwich ellen idegenbeli 2-1. Az idényben még gólt sem szerző Crystal Palace az első félidőben jól tartotta magát, de Leroy Sané góljával már akkor vezetést szerzett a City. A fordulás után Sterling (2), Agüero és Delph is gólt szerzett.

A City soha nem lőtt még ilyen sok gólt a Premier League első hat fordulójában.

1958–1959 óta, a Blackburn remeklése óta az első csapat, amelyik az angol élvonalban három egymást követő mérkőzésén is legalább öt gólig jutott.

A Manchester United híveinek sincsen okuk panaszra, a csapat 2011 ősze óta először tart 16 pontnál az első hat forduló után. A Southampton ellen Romelu Lukaku szerezte az egyetlen gólt, a vörös ördögöknél csak Louis Saha tartott hat gólnál az első hat bajnokija után. Rendben van a védelem is: David De Gea az első hat fordulóból ötben nem kapott gólt.

A Tottenham és a Liverpool is egyaránt vendégként nyert 3-2-re. A Spurs a West Ham ellen már három góllal vezetett Harry Kane duplájának és Eriksen találatának köszönhetően. Ám Chicharito Hernandez szépített (mind az eddigi 40 gólját a Premier League-ben a tizenhatoson belülről szerezte), majd az új fiú, az elefántcsontparti Aurier kiállítása miatt emberelőnybe kerülő kalapácsosok Kouyaté révén még egy gólt szereztek, de egyenlíteni már nem tudtak. A BBC kiszámolta, hogy

868 nap után állítottak ismét ki Spurs-játékost az angol élvonalban.

Mohamed Szalah és a végig nagyszerűen játszó Philippe Coutinho góljával a Liverpool előnybe került a Leicester ellen, de Okazaki még az első félidő végén szépített. Henderson visszaállította a kétgólos különbséget, de Jamie Vardy góljával már csak 3-2-re vezetett idegenben a Pool. Nyert is, mert Vardy kihagyott egy büntetőt, a tizenegyes-hárítás nagymestere, Simon Mignolet védett. Nagyon kellett a győzelem a „vörösöknek”, de továbbra is sok gólt kapnak.

Álvaro Morata megszerezte első mesterhármasát Angliában, a Chelsea 4-0-ra nyert a Stoke pályáján. Hat forduló alatt hat bajnoki gólt lőtt. Csak spanyol játékosok szereztek gólt a „kékeknél”, tekintve, hogy a negyedik találatot Pedro jegyezte. Antonio Conte csapatának

legutóbbi 16 góljából 15-ben közreműködött spanyol játékos,

vagy szerzőként, vagy előkészítőként.

Premier League, 6. forduló

West Ham United–Tottenham 2-3

Manchester City–Crystal Palace 5-0

Southampton–Manchester United 0-1

Stoke City–Chelsea 0-4

Burnley–Huddersfield 0-0

Everton-Bournemouth 2-1

Swansea–Watford 1-2

Leicester City–Liverpool 2-3

Brighton–Newcastle 1-0

Az élcsoport állása: 1. Manchester City 16 pont, 2. Manchester United 16, 3. Chelsea 13.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×