eur:
393.05
usd:
367.79
bux:
65888.04
2024. április 24. szerda György
Nincs elég pénz a Bozsik Stadion megépítésére

Nincs elég pénz a Bozsik Stadion megépítésére

Eredménytelen lett a kispesti Bozsik Stadion megépítésére kiírt közbeszerzési eljárás, mert még a legolcsóbb ajánlatra sem volt elég a rendelkezésre álló keret. Az NB I bajnokának, a Budapest Honvédnak egyelőre várnia kell, hogy új otthona épüljön.

A Bozsik Stadion közbeszerzési eljárásán az ajánlattételi határidőt ötödjére is módosította az ajánlatkérő, a Nemzeti Sportközpontok. Eredetileg február 6-ig várták az ajánlatokat, a sokadik módosítás után július 12. a végső ajánlattételi határidő. Az eljárást lefolytatták, amit végül eredménytelennek nyilvánítottak az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint, mert "a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel" - írja az mfor.hu.

A meglévő 4,98 milliárd forint (+5 százalék tartalékkeret, vagyis összesen 5,2 milliárd) kevés volt ahhoz, amit kitaláltak a Bozsiknak. A munkára nem jelentkeztek túl sokan, a Penta Industry Kft., valamint közösen pályázott a Pharos '95 Kft. (a paksi stadiont is építi) és a West Hungária Bau Kft.

A stadion 8200 néző befogadására lesz alkalmas, az UEFA 4. kategóriájú létesítmény a döntők kivételével Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzésnek otthont adhat. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×