eur:
393.75
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagy sikert aratott a Duna-átúszás

Nagy sikert aratott az első budapesti Duna-átúszás, amelyet a Budapest Urban Games (BUG) keretein belül rendeztek meg.

A szervezők tájékoztatása szerint szombat délelőtt csaknem 300-an ugrottak vízbe a Szabadság híd pesti hídfőjénél a 21 fokos vízbe, s vágtak neki a Műegyetem rakpartnál záruló 470 méteres távnak, amelyet 200-an teljesítettek. Voltak, akik időre mentek, de sokan kihasználták az alkalmat, hogy a Duna közepéről tekinthetnek ki a főváros két partjára. A leggyorsabb Újhelyi Botond volt 4 perc 13 másodperces időeredménnyel, a nőknél Somossy Judit nyert 5 perc 5 másodperces idővel. A szervezők jelezték azt is, hogy a biztonság kiemelt figyelmet kapott, minden úszónak gyakorlatilag "saját őrszeme" volt.

"A Duna-átúszásból Budapesten szeretnénk hagyományt csinálni, remélem jövőre még többen átélhetik ezt az élményt" - mondta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a BUG nagykövete, aki a Citadellánál a rövidebb, 4 kilométeres távot is lefutotta.

Grundfociban 28 csapat mérte össze a tudását, de a nézők nagyon élvezték a VIP-torna mérkőzéseit is a média-, a művész- és a footgolf válogatott részvételével. A street workout szintén nagy népszerűségnek örvendett a profi és az amatőr versenyzők között is a Citadellánál.

"Második alkalommal valósult meg a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából a Budapest Urban Games, melynek célja, hogy a budapestiek használják a városukat, otthon legyenek Budapesten, amibe beletartozik a sport is" - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. "Fontos számunkra, hogy a fővárosban élőknek különleges helyeken biztosítsunk lehetőséget a sportolásra úgy, hogy közben közösségi élményben is részük legyen. Akik ma úsztak a Dunában vagy futottak a Citadellánál, azt hiszem, életre szóló élményt kaptak, de látványnak sem volt utolsó ennyi lelkes sportolót Budapest legimpozánsabb helyein versenyezni látni".

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×