eur:
394.13
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A 94. percben szerzett győztes gólt a Honvéd

A címvédő Budapest Honvéd a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati játéknapján, s így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát. Megszerezte első győzelmét a Puskás Akadémia.

Mezőkövesden a hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, de negyedóra elteltével átvette az irányítást a bajnokcsapat, amely egy szögletet követően meg is szerezte a vezetést. A folytatásban is a fővárosiak voltak veszélyesebbek, de a mezőkövesdieknek is akadt egy-két helyzete.

A második félidő Honvéd-rohamokkal kezdődött, Tujvelnek többször is védenie kellett. A házigazdák eleinte kontrákkal próbálkoztak, majd fokozatosan egyre többet birtokolták a labdát, s egy szép támadás végén sikerült egyenlíteniük a csereként beállt Baracskai fejesgóljával. A hajrában a Honvéd tett többet a győzelemért, előbb kapufáig jutott, majd végül Kabangu révén a három pontot érő gólt is sikerült megszereznie.

Felcsúton

a Puskás Akadémia kezdte jobban a mérkőzést, melynek köszönhetően hamar vezetést szerzett. A bekapott gól hatására aktívabb lett a Balmazújváros is, de Hegedűs bravúrja megakadályozta az egyenlítést. A szünet előtt egy hatalmas védelmi és kapus hiba révén mégis a felcsútiak növelték előnyüket.

Az egész mérkőzésen jól futballozó Knezevic a gólja után a kapufát találta el a második játékrész kezdetén, míg a Balmazújvárost érezhetően megfogta a második bekapott gól. Ennek ellenére a hajdúságiak büntetőből szépítettek. A hátralévő időben a vendégek nem tudták átjátszani a hazaiak védelmét, így Pintér Attila együttese biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig, ezzel megszerezte idénybeli első győzelmét.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Mezőkövesdi Városi Stadion, 3215 néző, v.: Erdős

Gólszerzők: Baracskai (72.), illetve Baráth (22.), Kabangu (94.)

Sárga lap: Veselinovic (88.), illetve Lovric (30.), Danilo (78.)

Puskás Akadémia-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, v.: Solymosi

Gólszerzők: Molnár G. (8.), Knezevic (45.), illetve Arabuli (64., 11-esből)

Sárga lap: Diallo (38.), Hegedűs J. (64.), Mevoungou (67.), Knezevic (80.), illetve Arabuli (38.), Sigér (52.), Kovács Á. (92.)

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×