eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Hosszú Katinka bevallott egy nagyon furcsa dolgot

Hosszú Katinka bevallott egy nagyon furcsa dolgot

Nem sűrűn vallom ezt be, de elfáradtam Eindhovenre, leginkább mentálisan - Hosszú Katinka erről is kendőzetlenül a vele készült interjúban.

"Mireia Belmonte elvette a világcsúcsomat Eindhovenben" – kezdte nyugodtan és higgadtan Hosszú Katinka a Nemzeti Sportnak adott interjút.

– Belehalt kicsit ebbe?

– Átéltem már ugyanezt 2014-ben, a dohai rövid pályás világbajnokságon... Belmonte kapcsán erre vigyázni kell, mert ha vérszemet kap, ráugrik a lehetőségre. Másfelől viszont jól mutatja, hogy soha senki nem fog félreállni előlem! Nem sűrűn vallom ezt be, de elfáradtam Eindhovenre, leginkább mentálisan. Belmonte ezt megérezte, és erőt merített belőle.

– Ez egyszersmind azt mutatja, hogy Hosszú Katinka is ember, és nem robot.

– Megfoghatja Shane kezét, mert ő is ugyanezt mondta az eindhoveni négyszáz vegyes után! Pedig az én célom, hogy robot legyek, hogy a külsőségek ne befolyásoljanak soha – a történtek azt mutatják, versenyzőként még nem jutottam el ide.

– De mi történt azon a négyszáz vegyesen? Világcsúcson belül úszott pillangón, majd háton is, aztán egyik pillanatról a másikra az előnyből méteres hátrány lett...

– Küzdöttem én, tudtam is, hogy nagyon kellene nyomnom, de ahogyan Belmonte gyorsult, én lassultam... Igen, fejben talán mégiscsak elengedtem azt a döntőt, és bevallom azt is, hogy már ott, a medencében átfutott a fejemen, hogy ebből világcsúcs lesz. Az előző állomáson, Berlinben majdnem megdöntöttem négyszáz vegyesen a saját világrekordomat, ez is mutatta, hogy a formámmal nincs baj, a gondot inkább az jelentette, hogy korábban minden állomáson sok számot úsztam, míg az új szabályok ezúttal ezt nem engedték meg nekem. Nagyon nehéz egyetlen számra mentálisan figyelni – ha több távot vállalok, akkor egyik jön a másik után, és az ember másként koncentrál.

– Ha már az új szabályokat említi, vagyis hogy egy úszó állomásonként csak négy távot vállalhat: korábban is felemelte a hangját a változás kapcsán, az első állomás után pedig azt írta a Facebook-oldalán, hogy tátongó ürességet érez. Haragszik a szabályváltozások miatt?

– Bárkivel beszéltem, mindenki azt mondta, ez az úszásnak nem tesz jót.

– Legyen őszinte, hiszen sokan mondják, mindez Hosszú Katinka ellen szólt!

– Biztos vagyok abban, hogy ellenem szól, de muszáj felvérteződnöm. Shane azt mondta: megpróbálhatnak megtörni, te el is hajolhatsz, de meg nem törhetsz! Senki se higgye, hogy feladom! Hiszen akkor ők nyernének...

– Sohasem akarta feladni? Nem nehéz belátni, hogy a sprintszámokban könnyebben összejöhet a világcsúcs, mint mondjuk kétszáz vagy négyszáz vegyesen.

– Igen, én is azt gondolom, a világcsúcsok nem feltétlenül egyenértékűek. Vegyük például a kétszáz vegyest rövid pályán: elég sok világrekordot úsztam ezen a távon az utóbbi öt évben, ráadásul annyit finomítottam az úszásomon, hogy a világcsúcsom 2:01-es, míg az utánam következő versenyző sohasem úszott 2:04-en belül. De az tény, nem egyszerű a medencében és a parton is felvenni a kesztyűt az ellenfelekkel.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×