eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ismét a Real Madridé az európai szuperkupa

A Real Madrid Casemiro, majd Isco egy-egy góljával megnyugtató előnyt szerzett, s aztán Lukaku már hiába szépített – a Bajnokok Ligája győztese 2-1-re nyerte a szkopjei szuperkupa-döntőt a Manchester United ellen.

Sem Zinedine Zidane, sem José Mourinho nem okozott meglepetést az összeállításával. A Real Madridban egy kivétellel (Bale állt Cristiano Ronaldo helyére) ugyanazok kezdtek, mint a júniusi, cardiffi BL-döntőben. Cristiano Ronaldo leült a kispadra. José Mourinho a három új szerzeményét, Lindelöföt, Maticsot és Lukakut is a kezdők közé állította.

A királyi klub a Navas – Dani Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco, Benzema, Bale csapattal, a Vörös Ördögök a De Gea – Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian – Herrera, Matics, Pogba – Lingard, Lukaku, Mkhitarjan gárdával álltak fel. 

Pogba hibája után Bale hagyta ki az első helyzetet, majd az első negyedóra végén a walesi szöglete után Casemiro a lécre fejelte a labdát. 

A brazilnak volt egy jó lövése is, aztán a 24. percben ő szerezte meg a vezetést. Dani Carvajal ívelése után a leshatárról lépett ki, s a balösszekötő helyéről, eldőlve, a bal alsó sarokba lőtt. 1-0 a Real Madridnak. 

A 30. perc után Rocchi, az olasz játékvezető frissítő szünetet rendelt el. 

A sokadik madridi labdavesztés után Herrera indult volna a kapu felé, Lukaku elvette a labdát előle. Nem volt bölcs lépés, mert a belga lesen volt. 

Elég sok volt az apró, meg a nem is apró „tüske”. Matics élenjárt kiosztásukban. 

A 40. percben Modrićot vitte a földre, szigorúbb bíró tizenegyest adott volna érte. Az akció végén Benzema lövését védte De Gea. 

A második félidőben is a Madrid kezdett jobban, Kroos lövését De Gea, Marcelo kísérletét Smalling blokkja hatástalanította. 

Az 52. percben Marcelo a védők mögé dobta a labdát, Benzema természetesen nem volt lesen. Megtartotta, aztán Bale-t találta meg, aki ziccerbe hozta Iscót. A Madrid legtechnikásabb spanyolja 6 méterről nem hibázott. 2-0 a Real Madridnak. 

A gól után rögtön szépíthetett volna a Man United, Pogba fejesét Navas bravúrral védte, de Lukaku elé ütötte a labdát, aki az égbe lőtt. 

Az 56. percben kihasználta a második cserelehetőségét Mourinho. A szünetbeli váltás (Lingard helyett Rashford) után Herrerát Fellaini váltotta. 

Gyönyörű labdajáratás után Bale ziccerből a lécre bombázta a labdát. 

A 62. percben Matics bombája után Navasról kijöt a labda, éppen Lukaku elé. Ezt már nem rontotta el a belga. Real Madrid–Manchester United 2-1. 

Zidane kettőt cserélt, Bale és Isco helyett Marcos Asencio és Lucas Vazquez ment a pályára. 

Sergio Ramos és Fellaini összefejelt, a belgát perceken át ápolták. 

Rashford ziccerbe került, Navas bravúrral védett. A szögletből a Real Madrid vezetett kontrát, Benzema lövése után Darmian remekül mentett. 

Ez volt a francia utolsó mai momentuma, a 82. percben Cristiano Ronaldo beállt a helyére. 

A 90. percben Lucas Vazquez pazar szólója után Marcos Asencio lőtt, De Gea kiváló reflexszel hárított. 

Nem volt már esélye a Manchester Unitednek, a Real Madrid megnyerte az európai szuperkupát, s egyben a Zidane-éra hatodik trófeáját. 

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×