eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csúcs ez a Chelsea-nek és a Real Madridnak is

A Chelsea megdöntötte eddigi rekordját, miután nyolcvanmillió euróért (60 millió fontért) megszerezte a Real Madridtól Álvaro Moratát. A királyi klub korábban még soha nem adott el ennyiért játékost (az előző rekordot Ángel Di María tartotta, akit a Manchester United vett meg 2014-ben 75 millió euróért), ráadásul olyan futballista elengedése jelenti a csúcsot, aki nem tartozott az alaptizenegybe.

Morata 24 éves, de már 2010 decemberében, hat és fél éve bemutatkozott a Real Madrid első csapatában. Az első két idényében még csak egy-egy bajnokin, majd a következőn már tizenkettőn játszott. Az áttörést a 2013–2014-es szezont hozta meg, amelyben BL-győztes lett, s 23 bajnoki meccsen nyolc gólt szerzett. Ám miután Karim Benzema mögül nem tudott első számú középcsatárrá előlépni, elfogadta a Juventus megkeresését.

A Real Madrid húszmillió euróért mondott le róla, de arra aligha számított bárki is a klubnál, hogy Morata ejti majd ki anyaklubját a 2015-ös tavaszi, BL-elődöntőben. Az időközben a válogatottban is bemutatkozott csatár mindkét olaszországi idényében megnyerte a bajnoki címet és az Olasz Kupát, ehhez jött még a 2015-ös BL-döntő, amelyben gólt is szerzett.

2016 nyarán a Real Madrid a vételi ár másfélszereséért, 30 millió euróért visszavásárolta, s ez az ritka üzletek egyike volt, amikor megérte a ráfizetés. Bár Zinedine Zidane a legfontosabb mérkőzéseken Benzemát favorizálta, Morata, különösen tavasszal, kiválóan játszott, élt a lehetőségekkel, s legalább akkora érdemeket szerzett a klub sikereiben, mint a francia. A bajnokságban, a Király-kupában és a Bajnokok Ligájában összesen húsz gólt szerzett, éppen negyven mérőzésen. Pedig még ezeket sem játszhatta mind végig.

Ő volt a nyár egyik legkeresettebb csatára az átigazolási piacon, korábbi edzői közülJosé Mourinho (Manchester United) és Antonio Conte (Chelsea) is érdeklődött iránta, mint ahogy meg akarta szerezni a Milan is. Morata végül a londoni „kékeket” választotta, Willy Caballero, Antonio Rüdiger és Tiemoué Bakayoko után az angol bajnokcsapat negyedik nyári szerzeménye lett.

A Chelsea korábban egy másik spanyol játékosért, Fernando Torresért fizette a legtöbbet, 50 millió fontot. Morata ára fontra átszámolva 60 millió volt. A csatár a közeli napokban új társai után indul Ázsiába.

A Real Madrid már a negyedik játékost adta el vagy kölcsön az előző idény az alaptizenegybe nem tartozó szereplői közül, James Rodriguez a Bayern Münchenbe, Mariano Diaz a Lyonba, Danilo a Manchester Citybe, Morata pedig a Chelsea-be került. Ingyen távozott Pepe, míg Fabio Coentrão kölcsönbe a lisszaboni Sportinghoz került.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×