eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál
Imre Géza tudathasadásos állapotba került

Imre Géza tudathasadásos állapotba került

A már szinte megnyert, mégis elvesztett riói olimpiai döntőre utalva Fehérarany címmel jelent meg Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző önéletrajzi kötete. A vívó az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy folytatja-e pályafutását.

Milyen érzés volt egy könyvben összegezni a pályafutását?

Furcsa volt. A könyv alapját képező beszélgetések több hónap alatt zajlottak, inkább úgy tekintettem ezekre, mintha több cikk készülne az életem szakaszairól. Utána állt össze egy könyvvé. Igazán furcsa érzést az jelentett, amikor először kezembe foghattam a könyvet, és ott láttam a borítón a nevem. Ezt az érzést még szokni kell.

Imre Géza tudathasadásos állapotba került

Az olimpia óta még nem döntött sportolói pályafutása folytatásáról. Az mit jelent ebből a szempontból, hogy most megjelent egy összegző kötet?

Szokták azt mondani, hogy akkor jelenik meg egy könyv, ha valaki valamit lezár az életében. Lehet, hogy ezzel a kötettel valamit lezártam, de még reménykedem abban, hogy még vívóként is pástra állhatok. Ennek ellentmond az, hogy csak fájdalomcsillapítóval bírtam ki a könyvbemutatót is. Nem tudom, hogy mi lesz a folytatásban,

nehéz elengedni a sportot.

Nem azért született a könyv, hogy lezárjam a pályafutásom, csak egy bizonyos szakaszát.

Mennyire volt nehéz felidézni a kellemetlenebb pillanatokat, akár a riói elveszített döntőt?

Mivel mindenki erre kíváncsi, ezért szerettem volna leírni, hogy én hogyan éltem meg azt a finálét, milyen érzések voltak bennem utána. Lehet, hogy benne volt az is, hogy kibeszéljem magamból az emlékeket. Annak örültem, hogy visszaolvasva izgalommal töltött el, és szurkolóként éltem át. Úgy láttam magam, mintha a páston lettem volna - kicsit tudathasadásos állapotba kerültem. Jól sikerült ez a fejezet, és remélem, hogy másnak is tetszeni fog.

A könyvvel inspirálni is kívánja az ifjú sportolókat?

Azt is furcsa megélni, hogy egyre többször hívnak példaképnek. Ha ez így van, akkor valóban szeretnék jó és követendő példát állítani a fiataloknak, és olyan célt eléjük, amelyet le lehet győzni.

Remélem, hogy lesz aki túlszárnyalja az eredményeimet.

Vannak hiányérzeteim, de ezzel együtt úgy érzem, kerek az életem, a sportolói és a magánéletem is.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×