eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kínos helyzetben Ronaldo

A spanyol ügyészség adócsalás vádjával pert indít Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál labdarúgója ellen.

Az ügyészség közleménye szerint a portugál sztár 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

A pert az ügyészségnek küldött spanyol adóhatósági jelentésre hivatkozva indítják el Ronaldo ellen.

Az ügyészek állítása szerint a labdarúgó 2011-ben 1,4 millió, 2012-ben 1,7 millió, 2013-ban 3,2 millió, 2014-ben pedig 8,5 millió eurónyi adót nem fizetett be. Ronaldo 2010 januárja óta számít spanyolországi lakosnak, s 2011 novemberében döntött úgy, hogy a külföldi munkavállalókra vonatkozó spanyol adótörvények szerint fizet - áll a közleményben.

Az ügyet egyelőre a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a focistát képviselő ügynökség sem kommentálta.

Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Egy hónapja a szintén adócsalási botrányba keveredett Lionel Messi fellebbezését utasította el a spanyol legfelsőbb bíróság: az FC Barcelona sztárjára 21 hónapos börtönbüntetést rótt ki a bíróság, mely egyben kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezte - ám büntetlen előélete miatt, s mivel a büntetés két évnél kevesebb, vélhetően nem kell börtönbe vonulnia.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×