eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin
Erdei Zsolt: a szerencsén kívül másra is szükség lesz

Erdei Zsolt: a szerencsén kívül másra is szükség lesz

Mindennek jól kell sikerülnie ahhoz, hogy a magyar ökölvívósport érmet szállítson a 2020-as tokiói olimpiáról - mondta az InfoRádiónak Erdei Zsolt, akit másfél hete választottak meg a hazai szövetség élére.

Megszokta már az "elnök úr" megszólítást?

Szerintem előbb-utóbb sikerülni fog, de még meg kell barátkoznom ezzel az érzéssel és ezzel a tudattal. Nem voltak elnöki ambícióim, ezt az élet hozta így.

Hol tart most az átadás-átvétel?

Még folyamatban van, a jövő hétre ígérte a gazdasági osztály a márciusig tartó időszak lezárását. Bízom benne, hogy addigra elkészül. A szövetség anyagi helyzetét már nagyjából látom. Az államtól érkező anyagi támogatás legkésőbb a jövő héten, de szerintem inkább ezen a héten be fog folyni. Szerencsére volt annyi tartalék a bankszámlán, amellyel a lukakat be tudtuk tömködni az elmúlt napokban. Ennek örülök, és persze ezeket a pénzeket az állami támogatás megérkezése után vissza kell rakni az eredeti helyükre.

Mikor lenne elégedett a hazai ökölvívás helyzetével 2020-ra, a tokiói olimpiára?

Maradjunk a realitásoknál, és ne várjuk, hogy 2020-ban hatalmas eredményeket fogunk elérni. Nagyon boldog lennék, ha az olimpiára 3-4 versenyzőnk ki tudna jutni, és nagy szerencsével jó sorsolásunk lenne, és így lehetne egy érmesünk és egy pontszerzőnk. Szerintem ez a maximum, amit elvárhatunk most a sportághoz, és ehhez is hihetetlenül nagy szerencse kell. De természetesen a szerencse kevés, mi hozzátesszük a megfelelő munkát mind szakmailag, mind financiálisan.

A beszélgetést teljes terjedelmében pénteken este fél nyolc után az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában hallgathatják meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×