eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

"Sok buta hibát követtünk el" - Önkritika a kézilabda vébéről

Az irányító Lékai Máté szerint a magyar férfi kézilabda-válogatottat nem törte meg, hogy a franciaországi világbajnokságon elveszítette első két csoportmérkőzését.

"Sok buta hibát követtünk el támadásban és védekezésben is. Hiányérzetem van, mert az eddigi két meccsünkből egyet meg kellett volna nyernünk. Ennél több van a csapatunkban, és ezt meg is kell mutatnunk" - nyilatkozta vasárnap Lékai.

A magyarok pénteken az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27-23-ra, szombaton az Európa-bajnoki bronzérmes horvátoktól 31-28-ra kaptak ki a roueni C csoportban.

"A csapatot nem törte meg a két vereség. Persze, jobb lett volna győzni, de továbbra is jó a hangulat" - tette hozzá a Telekom Veszprém irányítója.

Fazekas Nándor elárulta, hogy a játékosok némileg csalódottak, mert reménykedtek, hogy meglepetést okoznak és pontokat szereznek.

"Közel álltunk hozzá, de a hibáink miatt nem sikerült. A világbajnokság számunkra most kezdődik igazán, most jönnek a legfontosabb meccsek. Chile kemény ellenfél, és Fehéroroszország legyőzésével nyilván megnőtt az önbizalma. Mindenképpen meg kell szereznünk a két pontot, és egy jó mérkőzésen meg is fogjuk szerezni" - szögezte le a Balatonfüred 40 éves kapusa.

A chilei együttes kapcsán Lékai megjegyezte, hogy az Európán kívüli csapatok mindig kellemetlen stílusban kézilabdáznak, Juhász Ádám pedig úgy fogalmazott, a hétfői ellenfél taktikailag vélhetően nem annyira fejlett, ezért váratlan dolgokra is képes. "Emiatt elsősorban a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Ha el akarunk érni valamit, a következő három csoportmeccsünket kötelező megnyernünk, persze, a kötelező győzelmek a legnehezebbek" - nyilatkozta a Tatabánya irányítója, aki a válogatottban balszélsőként szerepel a vb-n.

A 20 éves kézilabdázó a németek ellen 54, a horvátokkal szemben pedig 58 és fél percet töltött a pályán. "Örülök, hogy ennyire bízik bennem a szövetségi kapitány, igyekszem meghálálni. Fárasztó volt az eddigi két találkozó, de még fiatal vagyok, bírom erővel" - jelentette ki Juhász.

Lékai úgy nyilatkozott, hogy nem fáradt, mert a regeneráció jól működik a válogatottnál. "Még csak két mérkőzésünk volt, és remélem, még sokáig versenyben leszünk a tornán" - tette hozzá.

A Magyarország-Chile csoportmérkőzés hétfőn 17.45-kor kezdődik Rouenban. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnöki Kupáért folytathatja szereplését. A magyar válogatott szerdán Szaúd-Arábia, pénteken pedig Fehéroroszország együttesével találkozik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×