eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Bartha Csaba társadalmi munkában marad a győri kézilabdaklub élén

Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) frissen kinevezett főtitkára továbbra is betölti a Győri Audi ETO KC elnöki tisztét, de ezentúl csak társadalmi munkában.

A sportvezető erről szerdán reggel, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt.

"Nem lenne szerencsés, ha egy jó formában csapatnál olyan vezetőváltás történne, amely esetleg megzavarná a lányokat, illetve a szakmai stábot, ezért Borkai Zsolttal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy folytatom a munkát a győri kézilabdaklub élén, de ezentúl kizárólag társadalmi munkában" - jelentette ki Bartha Csaba, aki kiemelte: fizetést mostantól nem vesz fel győri elnökként.

Az új főtitkár úgy fogalmazott: nem tudja, miért váltak el közös megegyezéssel elődjétől, Szabó Bencétől, mindössze annyit mondott, hogy a MOB elnöksége Borkai Zsolt elnök felterjesztésére keddi zárt ülésén tíz igen és egy nem szavazat mellett döntött a közös megegyezéses szerződésbontásról.

Bartha Csaba kitért arra is, hogy a januárban hatályba lépő új sporttörvény szerint egyértelmű, hogy a MOB feladata ezentúl egyrészt a magyar sportot szolgálva a sportszakmai javaslattétel, másrészt a nemzetközi eseményekre, a pjongcsangi téli olimpiára, valamint a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) való felkészülés koordinálása és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat menedzselése lesz.

Az új főtitkár elmondta azt is, hogy a MOB december 20-án tartja alapszabály-módosító küldöttközgyűlését, ez alapján fog kialakulni a következő közgyűlés összetétele, majd megalakulnak a nem olimpiai sportágakat, a versenysportot, a paralimpiai sportot, valamint a diák- és szabadidősportot irányító civil szervezetek.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×