eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kemény Dénes: "Mindenki tegye hozzá a saját részét"

Óriási a nyomás Benedek Tibor szövetségi kapitányon - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke.

"Nincs könnyű helyzetben Tibor, mert az első 2 év lendületből ment, még jó néhány játékos komoly tapasztalatokkal bírt az előző időszakból, rögtön jött egy vb-arany és utána további ezüstérmek. Egyértelmű volt, hogy jó néhány csapat előtt vagyunk, de most kiderült 2015-ben, hogy ez az előnyünk elfogyott, változtatni kell az összetételen. Remélem, hogy elég idő lesz az olimpiáig, és az az összetétel, amivel most játszik a csapat, kiforrott, jó csapatteljesítményt fog hozni" - fogalmazott Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

Hozzátette: van néhány rutinos játékos, aki sokat tud majd nyújtani akár Belgrádban, akár majd nyáron, tehát van a csapatban tartalék.

"Most úgy látszik, hogy mindenki túlzottan Varga Dénesre bízza a vízben is a végeredményt. Ez sem Dénesnek, sem a csapatnak nem tesz jót. Nagyon lényeges, hogy mindenki tegye hozzá a saját részét. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem megy, ha valaki sokáig potyautas a csapaton belül, tehát hibátlanul játszik, de nem tesz hozzá a játékhoz. Itt mindenkinek ki kell tűzni egy saját kis célt mérkőzésről mérkőzésre, a vezetés irányítása mentén, de senki sem lehet potyautas. Lehet, hogy a nyerőbb emberek többet fognak hozzá tenni majd, de ez így normális" - hangsúlyozta Kemény Dénes.

Mint mondta, Benedek Tibor nyugodt és bizakodó, jól felosztják a feladatokat az edzőkkel. Sokan féltették őt, amiért Gerendás Györgyöt választotta edzőnek, attól tartottak, hogy két klasszikus dudás nem fog majd megférni egy csárdában, ehhez képest szépen, jó hangulatban dolgoznak.

"Ha lenne jobb ötletem, akkor meg is mondanám, de nem gondolom, hogy bele kellene szólnom. A csapaton egyáltalán nem érzem a nyomást, de Tiboron óriási nyomás van, hiszen egyértelműen az ő csapata, az ő felelőssége" - fűzte hozzá Kemény Dénes.

Kemény Dénes szerint a nyár nem volt biztató, de jó kiindulási alap arra, hogy mindenki önvizsgálatot végezzen és elinduljon fölfelé.

"Nyilván Belgrádban ezt is be is akarják majd mutatni. De tudjuk, hogy egy-egy leforduláson, egy passzon, a kapufa élén, egy labda pattanásán, bármin múlhat sok-sok hónap munkája. Rutinból és a saját tapasztalatból tudom, hogy ezt nehéz lelkileg bírni. De el kell bírni, mert az ellenfél csapatnak is vannak olyan tagjai, akik elbírják" - fűzte hozzá Kemény Dénes.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×