eur:
393.6
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Torghelle-gól szakította meg az FTC 34 meccses bajnoki veretlenségét

A Ferencváros 1-0-ra kikapott az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén.

A zöld-fehérek ezt megelőzően tavaly októberben, a Diósgyőr vendégeként szenvedtek vereséget az élvonalban. Bajnoki veretlenségi sorozatuk 34 mérkőzést számlált, ennél hosszabbra csupán egyszer volt példa a klub történetében, az 1931-32-es idényben, amikor 36 összecsapást vívott meg vereség nélkül a gárda, s közben 22 győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel bajnoki címet nyert.

Az ötödik percben egy szöglet után Gera Zoltán fejese a keresztlécről pattant vissza. A folytatásban is a zöld-fehérek voltak fölényben, sokkal többet birtokolták a labdát, szinte kizárólag az "albérletben" lévő házigazdák térfelén zajlott a játék, de kapusuk, Hegedüs Lajos nagyszerűen védett. Az MTK a 32. percben veszélyeztette először a vendégkaput, de mivel Kanta József pontos szabadrúgását követően Torghelle Sándor bravúros mozdulattal a hálóba továbbított, a Ferencváros hátrányba került. A rendes játékidő hosszabbításában Hajnal Tamás távoli lövése a kapufán csattant.

A szünetet követően is uralta a játékot az FTC, de eleinte nem futballozott akkora fölényben, mint az első felvonásban. A szervezett csapatjátékot bemutató MTK hatékonyan védekezett, amire nagy szüksége volt, mert többször előfordult, hogy egészen a saját tizenhatosáig kényszerült visszaállni. A szórványos ellenakciók végén háromszor is biztosíthatta volna sikerét a pályaválasztó, és bár több gól már nem született, az MTK így is három ponttal gazdagodott.

Az FTC és az MTK között ez volt a 208. örökrangadó, a mérleg: 85 FTC-, 77 MTK-siker és 46 döntetlen. A kék-fehérek pályaválasztásával eddig 104 találkozót rendeztek, ebből 46-ot az MTK nyert meg - köztük immár a legutóbbi négyet.

OTP Bank Liga, 16. forduló
MTK Budapest - Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)

Illovszky Stadion, 2114 néző, v.: Erdős
MTK: Hegedüs - Bese, Grgic, Poór, Vadnai - Vass Á. (Thiam, 66.), Strestik (Hajdú Á., 86.) - Gera D., Kanta J., Ramos - Torghelle (Baki, 79.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa (Pintér Á., 46.), Leandro, Ramírez (Radó, 76.) - Nagy Á., Gera - Varga R. (Sesták, 59.), Hajnal, Lamah - Böde
Gólszerző: Torghelle (32.)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×