eur:
395.32
usd:
372.13
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Nagyon éhes a norvég labdarúgó-válogatott

Nagy lehetőség előtt áll a norvég labdarúgó-válogatott Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány szerint, aki csak közvetlenül a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc első, csütörtök esti mérkőzése előtt hirdeti ki kezdőcsapatát.

A szakember az oslói Ullevaal Stadionban tartott szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, már szinte teljesen összeállította a kezdő tizenegy névsorát, de nem akarja, hogy a futballisták "kiengedjenek", ezért csak a meccset megelőző értekezleten árulja el nekik a döntését.

"A csapaton belül óriási a lelkesedés, hatalmas motivációt jelent, hogy csak két mérkőzésre vagyunk az Eb-től" - mondta Högmo, s hozzátette, mivel legutóbb 2000-ben szerepeltek a kontinenstornán, nagy lehetőség előtt állnak.

"A norvég labdarúgásnak volt egy sikeres időszaka, de ez nem folytatódott, s közben a nemzetközi futball rendkívüli gyorsasággal fejlődött" - nyilatkozta az 55 éves szövetségi kapitány, egyúttal jelezte: az utánpótlás-nevelésbe fektetett energia és a hosszú távú gondolkodás mostanra hozta meg az eredményét.

"A norvég labdarúgásba visszatért a sikeréhség, nagy a felhajtás és nagyon sokan állnak mögöttünk, mindannyian tudjuk, mennyit jelentene a továbbjutás" - mondta Högmo.

A norvég-magyar pótselejtező első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik, a visszavágót vasárnap rendezik a Groupama Arénában.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×