eur:
395.32
usd:
372.07
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Ödegaard is a norvég keretben

A hatalmas tehetségként számon tartott, mindössze 16 éves Martin Ödegaard is bekerült a norvég labdarúgó-válogatott magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő keretébe.

A Norvég Labdarúgó Szövetség honlapjának keddi beszámolója alapján Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány 24 játékossal kezdi meg a munkát.

Az Európa-bajnoki pótselejtező első felvonására jövő hét csütörtökön Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később, vasárnap a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik majd.

A norvég válogatott kerete:
kapusok:
Rune Jarstein (Hertha BSC), André Hansen (Rosenborg), Örjan Nyland (Ingolstadt)
védők:
Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Vegard Forren (Molde), Even Hovland (1. FC Nürnberg), Tom Högli (FC Köbenhavn), Martin Linnes (Molde), Stefan Strandberg (FK Krasznodar)
középpályások:
Valon Berisha (Red Bull Salzburg), Omar Elabdellaoui (Olimpiakosz), Pal André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Stefan Johansen (Celtic Glasgow), Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ole Selnaes (Rosenborg), Per Skjelbred (Hertha BSC), Alexander Tettey (Norwich City), Martin Ödegaard (Real Madrid Castilla)
támadók:
Jo Inge Berget (Malmö), Veton Berisha (Greuther Fürth), Alexander Söderlund (Rosenborg), Mohamed Elyounoussi (Molde), Marcus Pedersen (Strömsgodset)

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Úgy tűnik elmúlt az az időszak, amikor csak úgy kapkodtak a felvehető emberek iránt a cégek. Az USA-ban és szerte Nyugat-Európában enyhült a munkaerőpiac feszessége, így a cégek egyre válogatósabbak lettek a toborzás során, ami az elhúzódó állásinterjúkon is meglátszik. A korábban megszokotthoz képest általában több fordulón is bizonyítani kell a jelölteknek, akik gyakran összetettebb megoldandó feladatokat is kapnak. Előfordul az is, hogy az állásinterjúk után még hosszú ideig jegelik a jelölteket, amiben az is szerepet játszik, hogy a gazdasági helyzet bizonytalansága miatt nem is biztosak abban a cégek, hogy feltétlenül be kell tölteniük egy újonnan megnyílt, vagy üressé vált pozíciót, inkább kivárásra játszanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×