eur:
395.03
usd:
372.05
bux:
66385.52
2024. április 16. kedd Csongor

FIFA - Felfüggesztették a thaiföldi labdarúgó-szövetség elnökét

A nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága 90 napra felfüggesztette Worawi Makudit, a thaiföldi szövetség elnökét.

A bizottság döntése értelmében Makudit - aki idén májusig a FIFA végrehajtó bizottságának tagja volt - a labdarúgással kapcsolatos minden tevékenységtől eltiltották. A nemzetközi szövetség sajtóközleményében indokként a FIFA etikai kódexének megsértése szerepel, de részleteket nem közölnek, amíg a hivatalos vizsgálat zajlik.

A sportvezetőt korábban már többször vádolták korrupcióval és sikkasztással, a 2018-as és a 2022-es világbajnoki pályázati procedúra befolyásolása miatt is nyomoztak ellene, de ezek elkövetését minden alkalommal tagadta. Egy bangkoki bíróság idén júliusban egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte, mert a vád szerint 2013-ban okirat-hamisítással érte el, hogy újraválasszák a thaiföldi szövetség élén, de fellebbezett a döntés ellen.

A múlt héten Joseph Blatter FIFA- és Michel Platini UEFA-elnököt, FIFA-alelnököt, illetve Jérome Valcke volt FIFA-főtitkárt is 90 napra függesztette fel a nemzetközi szövetség etikai bizottsága, míg a dél-koreai Csung Mon Junt - aki Platinihez hasonlóan FIFA-elnökjelölt - hat évre tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×