eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Michelisz dobogón az első futamon Japánban

Michelisz Norbert, a MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport versenyzője az első futamon a második helyen végzett, a másodikat sajnos föl kellett adnia a túraautó világbajnokság Japánban rendezett futamán.

Az élről indulva a második helyen végzett Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság (WTCC) Japán Nagydíjának első versenyén. A magyar versenyző a második futamon műszaki hiba miatt kiállni kényszerült - írja a molcsapat.hu.

Az első futamban Michelisz Norbert az első helyről indult, José-Maria Lopez és Sebastian Loeb elől. A világbajnoki címért harcban lévő Yvan Muller mindössze a hetedik pozíciót foglalhatta el. A rajtnál Michelisz keményen a fal felé nyomta Lopezt, de az argentin így is meg tudta előzni. A harmadik helyre az ötödikről Gabriele Tarquini ugrott fel, Yvan Muller pedig már a negyedik volt.

Lopez nem tudott meglépni, a futam felénél 0,9 másodperccel vezetett Michelisz Norbert előtt, akit 0,7 másodperces hátránnyal Tarquini követett. Muller, Ma és Loeb, a hátrom Citroën lemaradt a vezető hármasról. Monteiro a harmadik Hondával az utolsóról a pontszerző tízedik helyig jött fel. A verseny második felében Lopez növelni tudta a távolságot, és megnyerte az első motegi futamot. Michelisz Norbert a második helyen ért célba, 3,081 másodperces hátránnyal, és bő egy másodperccel Tarquini előtt.

A dobogósokat négy citroënes, Ma, Muller, Loeb és Bennani követte. A nyolcadik Huff lett a Ladával, a kilencedik Monteiro a Hondával, a tízedik Valente a Chevrolet-val.

A második versenyen a fordított rajtrács miatt Hugo Valente indult az első helyről a Chevrolet-val, Catsburg a második helyről a Ladával. A második sort Monteiro és Muller foglalhatta el. Michelisz Norbert a tízedik helyre állhatott fel. A rajtnál Monteiro ugrott az élre, Valente, Muller és Tarquini előtt. Az első kanyar kavarodásában Michelisz Norbert az utolsó helyre esett vissza, Lopez defektet kapott és kiállt. Michelisz az első kör végére a 11. helyre jött fel, a második kör végén már 9. volt.

Lopez kiesésével Yvan Muller a harmadik helyen autózva nagy esélyt kapott, hogy felzárkózzon a világbajnoki tabellán, ám a francia versenyző nekikoccant Valente Chevrolet-jának, amitől félig felnyílt a Citroën motorháztetője, és Mullernek ki kellett állnia egy gyors javításra. A nyolcadik körben Michelisz Norbert már a 7. helyen járt, ám a következő körben kigurult a bokszutcába, és egy műszaki hiba miatt kiállni kényszerült.

A versenyt a Honda gyári versenyzője, Tiago Monteiro nyerte, Valente, Huff és Loeb előtt. A világbajnokságot Lopez vezeti 351 pontjával. Muller 277 pontos, Loebnek 253 pontja van. A negyedik Ma 167 ponttal, az ötödik Michelisz 164 ponttal, a hatodik Tarquini 163 ponttal.

A túraautó-világbajnokság szeptember 27-én Kínában folytatódik. Az idei bajnokságból három versenyhétvége van hátra.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×