eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Kemény Dénes izgalmas őszre számít

Mindenki által elérhető sportcsatornára költözik a 2015-16-os szezonra a magyar férfi vízilabda bajnokság, amelynek létszámát 14-ről 16 csapatra emelték. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak a bajnokság átszervezésének okairól is beszélt.

"A duzzasztásnak volt egy racionális oka: azt szerettük volna, hogy a férfi válogatott minél több időt tölthessen felkészüléssel az olimpiai évben, amely mindjárt egy Európa-bajnoksággal indul" - magyarázta Kemény Dénes, aki a válogatottat korábban három olimpiai bajnoki címig vezette.

"Ezt úgy lehetett megoldani, hogy kettéválasztottuk a tizennégy csapatos mezőnyt két hétcsapatos csoportra. Így mindig lett volna egy szabadnapos, ehelyett kísérletképpen inkább maradhat az egyébként kieső Pécs, illetve felkerült az ob I B-ből az egyébként nem feljutó Tatabánya" - folytatta a szakember, hozzátéve, hogy noha ez a felosztás a klubok költségeit növeli, szakmailag jót tehet a két gyengébb csapat fejlődése szempontjából.

Kemény Dénes arra is kitért, hogy a válogatott nyári szereplése miatt az egyéni teljesítmények szempontjából különösen érdekes lehet az idei bajnokság.

"Izgalmas ősznek nézünk elébe, mert a nyári eredmények több játékost is elgondolkoztathattak, hogy meg tudják-e őrizni a helyüket a válogatottban, illetve több kerettagnak, akik egyébként nem kerültek be a csapatba, feldobja a lehetőséget, hogy esetleg most pont az olimpiai hajrában beverekedhetik magukat" - fejtette ki.

Kiemelte annak fontosságát is, hogy a bajnokság közvetítési joga az idei szezontól kezdve négy éven át az M4 sportcsatornát illeti. Az országos lefedettséggel sokkal több szurkolóhoz juthat el a sportág, ami nem csak a népszerűség növekedésének szempontjából fontos, anyagi vonzatai is vannak.

"A szponzorok tartják el az egyesületeket, az ő megjelenésük többszöröse lesz a mostaninak. Ez érvényes egyébként a válogatottra is" - fűzte hozzá Kemény Dénes.

Külön jelentősége van annak is, hogy sikerült tíz másodpercnyi vágóképet szerezni a mérkőzések előtt és után, ezt a megszokottól eltérő módon nem szponzoroknak fognak eladni.

"A sportági stratégiánkat fogjuk a szurkolók felé kommunikálni. Ez közvetve egyébként anyagi bevételt is fog generálni, de leginkább az a dolgunk, hogy a sportágat szolgáljuk. Az anyagi hátteret szerintem most máshogyan kell megoldanunk, az izgalmas mérkőzések előtt és után a tíz másodpercben pedig azt kell jeleznünk a szurkolók felé, ami a sportágnak a legfontosabb, mert ez a dolgunk" - mondta az elnök.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, Kemény Dénes készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják ma este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×