eur:
393.92
usd:
364.83
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem kell megműteni Pars Krisztiánt

Nem kell megműteni Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőt.

A szombathelyiek kétszeres vb-második dobója az augusztusi pekingi atlétikai világbajnokságon lecsúszott a dobogóról, negyedikként zárt, így a 2009-es berlini vb óta először nem nyert érmet világversenyen. Ezt követően vetődött fel derékfájdalmai miatt, hogy gerincsérve lehet.

"Az elmúlt szombaton elvégzett MR-vizsgálat azzal a megnyugtató eredménnyel szolgált, hogy Krisztiánt nem kell megműteni, viszont mindent el kell követni annak érdekében, hogy megszűnjenek a korábbi sérüléseivel is összefüggésbe hozható derékfájdalmai" - mondta a Telekom Sporthír Szolgálatnak Kiss-Polauf Marianna, a magyar atlétikai válogatott orvosa.

Hozzátette, Parsnak mozgásterápiára, gyógytornára van szüksége:

"Nem néhány hétig, hanem sokáig és folyamatosan, mert csak így tudhatja stabilizálni a gerincoszlopát, és szilárd alapot teremteni az olimpiai felkészüléséhez."

"Nagyobb bajra gyanakodtam, és attól tartottam, hogy a vállam után a gerincemet is meg kell majd műteni" - nyilatkozott a 33 esztendős atléta. Pars kifejtette, a hétvégi székesfehérvári csapatbajnokság és az azt követő varsói nemzetközi verseny után két hónap alatt szeretne megszabadulni a problémától.

"Ha csak rajtam múlik, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy Rióból a második aranyérmemmel büszkélkedve térhessek haza. Ha sima, ha rögös az út." - mondta Pars.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×