eur:
396.82
usd:
355.63
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Birkózó-vb - Lám győzött, Korpási kikapott

A rosszul sikerült hétfői nyitónap után a kedd sem kezdődött jól a magyar csapat számára a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, miután a 71 kilogrammos Korpási Bálint kikapott, ám őt követően a nehézsúlyú (130 kg) Lám Bálint szép győzelemmel bejutott a legjobb 16 közé.

A 2012-es junior világbajnok Lámra az irániak korábbi 96 kilósa, Mahdi Aliyarifeizabadi várt, aki még a Toronynak becézett magyarnál is nagyobb darabnak tűnt.

A meccs előrehaladtával aztán kiderült, hogy a tekintélyt parancsoló külső még nem garancia a jó birkózásra. Lám ugyanis állásból végig sokkal aktívabb volt, szépen terelgette riválisát a szőnyegen, s a mérkőzésvezető is az iránit biztatta aktívabb birkózásra. Kevesebb mint két perc után meg is intették az ázsiait, ám Lám nem kérte a térdelőt, állásból gyötörte tovább Aliyarifeizabadit, majd még a szünet előtt szépen lefogta a fejét és kiléptette riválisát, aki a dresszébe is benyúlt, így összesen két pont járt a magyarnak.

A második periódusban sem változott a meccs képe, Lám rendületlenül ment tovább előre, így az iránit újra intették, ami már büntetőponttal is járt (3-0), majd a látványosan frusztrált Aliyarifeizabadi csúnyán belefejelt Lám arcába, akinek a fájdalmát némileg enyhíthette az újabb két kapott pont, s a végül begyűjtött 5-0-ás siker.

A nyolcaddöntőben Lám Bálint az azeri Sabahi Sariatival csap majd össze.

A nem olimpiai kategóriában érdekelt Korpási Bálint még Lám előtt lépett szőnyegre az amerikai Justin Lester riválisaként, aki ellen ezúttal nem volt esélye az Európa Játékok ezüstérmesének.

A találkozó elején állásból mindkét birkózó kereste fogást, de nem igazán találta. A meddő küzdelemben a mérkőzésvezető valamivel a magyar versenyzőt látta aktívabbnak, így Lestert intette, Korpási pedig térdelést kért. A BVSC sportolója mindent megpróbált, ám sem emelni, sem pörgetni nem tudta riválisát, így maradt a 0-0. Az első szakasz utolsó percében aztán pillanatok alatt elúszni látszott a meccs, miután Korpási feje beragadt Lester jobb hóna alá, s az amerikai azonnal csípődobással repítette el őt (0-4).

A szünetben Struhács György és Takács Ferenc látta el tanácsokkal Korpásit, aki nagyon aktívan kezdte a második szakaszt, s kevesebb mint egy perc után szépen derékra támadott, Lester azonban remek ütemben beleindított akciójába, s egy gyönyörű szaltóval ismét eldobta őt, az újabb négy pont pedig a meccs végét jelentette.

Kedden még az 59 kilogrammban szereplő Krasznai Máté és a 80 kilósok között szereplő Szabó László lesz érdekelt: mindketten a 16 közé jutásért mérkőznek, előbbi a kanadai Dylan Williams, utóbbi a horvát Neven Zugaj ellen.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×