INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Rövidpályás úszó vb - Gyárfás szerint így már nincs mit ünnepelni

InfoRádió / MTI
Egy doppingügy soha nem kívánatos, azaz nem felhőtlen az öröm, hogy ilyen áron bizonyultak a magyar úszók a legeredményesebbnek a decemberi dohai rövidpályás világbajnokságon - mondta Gyárfás Tamás az MTI-nek vasárnap, miután a Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA hat hónapra eltiltotta a brazil Joao Gomest.

A magyar szövetség elnöke, aki egyben a FINA alelnöke, leszögezte, hogy a szabályok egyértelműek. Vagyis Gomes miatt, aki a délelőtti előfutamokban három váltószámban is indult, a brazil váltók eredményét meg kell semmisíteni.

"Még ha mód is van a fellebbezésre, kizárt, hogy a doppingvétség büntetlenül maradjon" - hangsúlyozta Gyárfás Tamás.

Eszerint pedig módosul a világbajnokság éremtáblázata, amelynek élén így Magyarország végzett 6 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel.

A sportvezető szerint nyilván jóval nagyobb lett volna a boldogság, ha a magyar küldöttség decemberben az összesített eredmények alapján nem másodikként, hanem világelsőként tér haza a vb-ről.

"Ma viszont, így már nincs mit ünnepelni. Ez is a dopping átka. Tudomásul vesszük a hírt, és mint mindenki más, előre tekintünk a nyári, ezúttal 50 méteres medencében zajló kazanyi világbajnokságra, hiszen immár ott kell helytállni" - mondta Gyárfás Tamás.

A címlapról ajánljuk