eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Olimpia 2024 - Thomas Bach dicséri a római pályázatot

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke "nagyon erős pályázatnak" tartja Róma kandidálását a 2024-es ötkarikás játékokra.

"Olaszország jelentős olimpiai nemzet, tele sikeres sportolókkal és nagyszerű sportvezetőkkel, Róma pedig 1960-ban már rendezett egy felejthetetlen olimpiát" - nyilatkozta kedden az Ansa hírügynökségnek a német NOB-elnök.

Bach szerint az olasz főváros bővelkedik sportlétesítményekben, infrastruktúrában és történelmi emlékekben, amelyek az egész világon ismertek. A sportvezető hozzátette, mindezek erős alapot teremtenek egy gazdaságos és fenntartható olimpia rendezéséhez, amelyet a NOB a múlt héten elfogadott Agenda 2020 elnevezésű reformprogramjában foglaltaknak megfelelően támogat.

Az olaszok megfontolják annak a lehetőségét, hogy bizonyos sportágak versenyeit más városokban és területeken, így Firenzében, Nápolyban vagy Szardínián bonyolítsák le, de helyi sajtóértesülések szerint akár még a Vatikán is otthont adhat néhány eseménynek.

A 2024-es olimpia házigazdájáról 2017 nyarán, a perui Limában dönt a NOB.

Németországban Berlin és Hamburg, az Egyesült Államokban Boston, Los Angeles, San Francisco és Washington vív belharcot a jelöltségért, de Párizs és Isztambul, valamint Doha és a Dél-afrikai Köztársaság is érdeklődik.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 6-án tartja rendkívüli közgyűlését, amely arról hivatott dönteni, hogy Budapest pályázzon-e a rendezésre.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×