eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Dudás Miklós aranyérmekért száll vízre a Maty-éren

A hatékonyabb felkészülés érdekében hagyta ki a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságot Dudás Miklós. A versenyző tagja a szezon két világbajnokságát tartja fontosabbnak. A szegedi korosztályos versenyen mindenképpen győzni szeretne, akár két számban is.

Dudás Miklós úgy érezte, hogy a második válogatón egyesbeli sikere ellenére sem volt a legjobb állapotban, így még az Eb napjait is erőfejlesztéssel töltötte.

"Nagyon sűrű volt az itthoni program, és a kevésbé magabiztos győzelmem után úgy láttam, hogy nincs értelme három világversenyt kevésbé felkészülten teljesíteni. Beáldoztam az Eb-t, és akármekkora luxus is, ez szerintem jó döntés. Nyertünk egy hetet, hiszen így nem kellett rápihennem a kontinenstornára, hanem kőkemény munkát végezhettem, míg a legtöbben Brandenburgban versenyeztek" - fejtette ki az AVSE világbajnoki bronzérmes kajakozója.

Hozzátette, hogy a vasárnapig tartó szegedi ifjúsági és U23-as vb előtt egészen csütörtökig Csepelen készül, pénteken utazik Szegedre.

"A 200-as döntők vasárnap lesznek, előtte pénteken és szombaton már elsősorban fejben készülünk a versenyre"- jegyezte meg.

Beszélt a terveiről is: "Már szeptember óta arról álmodom, hogy megnyerem a szegedi vb-t. Hazai közönség előtt ez különösen is fontos, hiszen lent lesznek a szüleim, nagyszüleim, barátaim, mindenki, aki fontos és segített abban, hogy idáig eljuthassak" - fogalmazott Dudás Miklós.
További részletek a molcsapat.hu-n.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×