eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Német mámor - Az egész ország Brazíliára figyel

Németországban az autókra egyre több német zászlót tűznek ki. Miután a német válogatott pénteken egy-nullra legyőzte a franciákat, még a gépkocsik visszapillantó tükreit is megkezdték a német nemzeti színekkel beburkolni.

A kedd esti elődöntőt izgalommal teli, és egyre fokozódó érdeklődés előzi meg. Mint németországi tudósítónk, Vincze András jelenti, még akiket eddig hidegen hagyott a labdarúgó-világbajnokság, jórészt szabaddá tették a kedd estét, hogy a képernyő előtt követhessék Joggi Löw csapatának mérkőzését a vendéglátó Brazília válogatottjával.

A futball vébé előtt pontosan kijelölték azokat a városi köztereket, amelyeken a szurkolók óriási kivetítőkön követhetik a mérkőzéseket és győzelem esetén kiélhetik örömüket. Berlinben szinte magától értetődően a Brandenburgi Kapuhoz Nyugat felől vezető, az 1953-as kommunista ellenes felkelés kirobbanásának napját idéző Június 17-e sugárút lett a szurkolói övezet, ahol a negyeddöntőt közel 350 ezren nézték végig. Ennyien ujjongtak, amikor Mats Hummels már a 13.percben megszerezte a meccset végül eldöntő gólt.

Münchenben ezúttal is a nyárfákkal szegélyezett Leopoldstrassét vették birtokukba a szurkolók, akiknek jó része arcra festett nemzeti színekkel is kifejezte elragadottságát a válogatott Brazíliában elért eddigi teljesítményéért. Még a rendőrség is szemet hunyt amiatt, hogy péntek éjszaka - a csendrendeletre fittyet hányva - a bajor főváros bohém negyedében a szurkolók hangos dudaszóval korzóztak.

A hétfő estére várható hidegfrontbetörés azonban a kertvendéglők és terasszal rendelkező kávézók tulajdonosait komoly aggodalommal tölti el, mert ha valóban erősen lehűl a levegő és kedd este megered az előrejelzésben jósolt tartós eső, jelentős bevételkiesés fenyegeti őket. Eddig ugyanis a labdarúgó szurkolók nagy része nyilvános helyen felállított kivetítőkön, egymást biztatva nézte végig a német csapat meccseit és a feszültség fokozódásával ürítette egyik söröskorsót a másik után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×