eur:
388.82
usd:
361.2
bux:
68536.16
2024. május 7. kedd Gizella

Vb-2014 - Brazília megszenvedhet Kolumbia ellen

A világbajnoki cím legnagyobb várományosa, a házigazda brazil válogatott nem egyértelmű esélyes a torna talán legjobb formában lévő együttese, Kolumbia ellen a pénteki negyeddöntőben.

A kimenetel megjósolhatatlan, már csak azért is, mert a selecao eddig adós maradt az igazán meggyőző játékkal, a brazilok csapatszinten messze vannak a tökéletestől, leginkább vezéregyéniségüknek, az eddigi négy mérkőzésen négyszer eredményes Neymarnak köszönhetik, hogy ott vannak a legjobb nyolc között. A kieséses szakasz első körét komoly nehézségek árán élték túl úgy, hogy a Chilével vívott összecsapást csupán a szerencsét is igénylő büntetőpárbajban tudták megnyerni.

Kolumbia együttese ugyanakkor a brazíliai vb egyik legjobb csapataként, folyamatosan remek teljesítményt nyújtva vette az eddigi akadályokat, látványosan magas szintű, tetszetős, egyszersmind hatékony futballal előrukkolva. A kérdés az: vajon a vendéglátók nemzeti csapatával szemben is képesek lesznek-e az eddigi nívós játékra, amelynek egyik letéteményese a vb eddigi legnagyobb felfedezettje, a gólkirályjelöltek lajstromát öt találattal vezető James Rodríguez.

"Nagyon nehéz ennyi gólt szerezni, de ha az ember kitart álmai mellett, azok valóra is válnak. A komolyan vett, kemény munka kifizetődik" - nyilatkozott a kolumbiaiak támadó középpályása, akiről elismerően nyilatkozott a nagy rivális Neymar is.

"Bár csak 22 éves, James Rodríguez már most kitűnő labdarúgó. Gratulálok neki az eddigi teljesítményéért, de minden tiszteletem mellett is azt remélem, hogy ellenünk véget ér eddigi nagy sorozata" - mondta a brazilok amúgy szintén 22 esztendős karmestere, hozzátéve, hogy felkészülten várják a pénteki meccset, bíznak benne, hogy ők jutnak tovább.

A statisztika feltétlenül a házigazdák derűlátását erősítheti. A két válogatott eddig 25 alkalommal találkozott, ebből nyolc döntetlen mellett a brazilok 15 alkalommal győztek, míg a kolumbiaiak csupán kétszer - 1985-ben és 2003-ban - ízlelhették meg a siker ízét. A gólkülönbség is árulkodó, hiszen 55-11-et mutat a mérleg a mostani vb-rendezők javára. A 25-ből tíz mérkőzés volt világbajnoki selejtező, a "részegyenleg" még inkább a braziloknak kedvez, hiszen ötször ők nyertek, a másik öt meccs pedig döntetlenre végződött.

A felek legutóbb 2012 novemberében találkoztak, akkor New Yorkban barátságos mérkőzésen 1-1-re végeztek. Péntek este Fortalezában, közös futballtörténelmük első vb-mérkőzésén viszont nem születhet döntetlen, legvégső esetben 11-es rúgások határoznak a győztes kilétéről.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×