eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kemény Dénes: amikor már gáz volt, a hollandok odaszögezték kapujukhoz a mexikóiakat

A hollandok akkor pörögtek fel Mexikó ellen, amikor már nagy szükség volt erre - mondta Kemény Dénes mesteredző. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádióban folyamatosan értékeli a brazíliai labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit.

- Meglepődtem a hollandok játékán. Sok mindenkire gondoltam, hogy túlélésre játszik és tizenegyesekre, de a hollandok mentalitásában ez nincsen benne. Csoportmeccseken elfogadható, hogy egyszer-egyszer álmosabban játszanak, mert ugye három mérkőzés után kell az első kettőbe kerülni - de meg voltam győződve, hogy a klasszikus holland stílusban futballoznak majd. Nem gondoltam, hogy a mexikóiak esélytelenek lennének, de hogy a hollandok ennyire passzívak legyenek, azt talán a 30 fok és a 12 órás helyi kezdési időpont hozhatta. Vagy pedig Louis van Gaal realizmusa, miszerint nem olyan a játékosállomány, hogy úgy játszanak, ahogy ő szeretné és ezért voltak deffenzívek. Amikor viszont már gáz volt, akkor azért nagyon odaszögezték a kapujukhoz a mexikóiakat.

- Ha Hollandia legyőzi Costa Ricát a negyeddöntőben, akkor a jövő hét végéig Brazíliában marad. Mennyit számíthat a Manchester United szezonkezdete szempontjából, ha az új menedzser, Louis van Gaal esetleg csak két héttel később kezdheti meg a munkát a klubnál?

- Egy angol élcsapat 60 vagy annál több mérkőzést is játszik egy szezonban. Úgyhogy lehet, hogy ez éppen hasznára lesz a United-nak, mert később fogják megunni a játékosok ugyanazokat a szavakat. Ennek tehát még lehet egy ilyen előnye is.
A felkészülés pedig nem egy ördöglakat, azt el lehet emailben is küldeni. A meglévő kollégák levezénylik az edzéseket, a játékosok pedig profik. Úgy gondolom, ettől még a United szerepelhet nagyon jól a következő szezonban.

Hanganyag: Boros Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×