eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A "narancsot" is megeszik a chileiek?

Elsőként a B csoportban zárulnak a küzdelmek a brazíliai labdarúgó-világbajnokság. Az már korábban eldőlt, hogy a holland és a chilei együttes lép tovább a nyolcaddöntőbe - a spanyol és az ausztrál pedig kiesik -, ellenben egyik hatpontos sem szeretné a házigazda brazilokat kapni.

A hollandok közül hiányozni fog az eltiltott Robin van Persie és az ausztrálok ellen agyrázkódást szenvedett Bruno Martins Indi, így előtérbe került Jermain Lens és a 100. válogatottsága előtt álló Dirk Kuyt játéka. Elképzelhető, hogy a hollandoknál szerkezetváltásra is készülnek, ebben az esetben Kuyt centert, Robben és Lens szélsőt játszik.

A chilei válogatott korábban még soha nem nyerte meg mindhárom csoportmérkőzését egy világbajnokságon. Remekel a védelem, noha korábban sokan attól tartottak a csapat hívei közül, hogy a Nottingham Foresttől elküldött Gonzalo Jara, valamint Gary Medel és Francisco Silva (előbbi a Carfiff Cityvel az angol, utóbbi az Osasunával a spanyol élvonalból esett ki) nem lesz elég jó a világelit ellen. Nagyon is azok.

A kapitány várhatóan pihenteti a mérkőzésen Arturo Vidalt és esetleg Charles Aranguizt. A kapus, Bravo megnyugodhat: szinte már a Barcelona játékosának tekinthető. Az El Mercurio című, remek vb-tudósításokat megjelentető, a tornával naponta közel húsz oldalon foglalkozó mai lapszáma arról írt, hogy a chileiek legfontosabb feladata, hogy megtalálják a hollandok ellentámadásainak ellenszerét.

A holland sajtó leglényegesebb kuriózuma: 1996-ban, 221 mérkőzéssel ezelőtt fordult legutóbb elő, hogy az Oranje olyan tizeneggyel kezdett, amelyben egyetlen játékos családneve sem kezdődött a "van" szócskával.

A másik mérkőzésen a tét a spanyolok szép búcsúja, amelyet a legjobb játékosát elveszített, az eltiltott Tim Cahill nélkül felálló ausztrálok szeretnének elrontani. A Marca szerint a spanyol gólranglista első helyezettje, David Villa az utolsó mérkőzését játssza a Vörösben.

Xavi a sérülése miatt kimarad, mint ahogy Fernando Torres és Diego Costa sem lesz a kezdő csapatban. Cesc Fabregas ellenben valószínűleg játszik, annak ellenére, hogy a szombati edzésen összezördült Vicente Del Bosquéval. Pepe Reina élete első világbajnoki mérkőzésén véd majd. Andrés Iniesta a 100. mérkőzését játssza majd hazája válogatottjában.

A B-csoport két találkozója azonos időben, magyar idő szerint este hat órakor kezdődik. 

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×