eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kemény Dénes: a sorsra bízta magát az angol csapat

"Gyerekkorom óta szimpatikusnak tartom az angol sportmentalitást, azon belül is a labdarúgóknak az utolsó percig tartó küzdőkészségét, úgyhogy inkább az ő győzelmüket szerettem volna" - mondta az InfoRádióban Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

"Ennek ellenére 3-4 játékost ismertem csak jól a kezdő tizenegyből" - emelte ki a sportvezető. "Angliát a 2-1-es vereséggel utolérte az a sors, amikor a klubok agyonvásárolják magukat külföldiekkel, és a legfontosabb posztokon az angol bajnokságban, nem az angol válogatott játékosai játszanak" - hangsúlyozta Kemény Dénes.

Hozzátette: "úgy érzem, játékos-képességben ez az angol csapat nem éri el az előző világbajnokságokon szintén nem aranyérmet nyerő, de azért ennél jobb angol csapatok összeállítását. Korábban legalább a kezdő 11-ről tudni lehetett, ki hol játszik, ki milyen labdarúgó. Ez a csapat szerintem nem tud többet. A sorsra bízta magát egy ilyen tudású angol csapat egy olyan Uruguay-jal szemben, amely nem a vb legjobb csapata".

Kemény Dénes elmondta: "hozzászoktunk már ahhoz, hogy a labdarúgást feltaláló Anglia - egy-két kivételtől eltekintve - elődöntős már nem szokott lenni".

"Uruguay ugyanakkor egy meglepetés csapat lehet. Ha ilyen jól védekeznek, úgy gondolom, hogy bennük van az esély, hogy egy-két meglepetést még okozzanak. Az angolok már csak a matematikai esélyben bízhatnak, Uruguay-nak van sokkal inkább a kezében a saját sorsa" - vélekedett az InfoRádiónak nyilatkozva Kemény Dénes.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×