eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kemény Dénes: Ritkán nyer, aki bombaformában kezd

A nagy esélyes Brazília egyelőre nem villantott, nemcsak a tegnapi 0-0 alapján mondom, már a nyitómeccsen is elég ötlettelen volt a játékuk, egy-két játékos egyéni villanásaira bízták magukat, az első meccsen még a játékvezető hibájára is - értékelte Kemény Dénes a keddi Brazília-Mexikó találkozót.

"Európából azért már Hollandia, Franciaország, Németország mutatott masszív játékot, ők tűnnek jobbnak, de hosszú még a világbajnokság, bármi lehet, följöhet még a brazil csapat vagy akár az argentinok is. Ezzel a döntetlennel a brazilok jó eséllyel lehetnek csoportelsők is, mert ha a horvát csapatot megveri Mexikó, a gólkülönbség dönthet, de ez sem biztos. Mindenképpen javulniuk kell a házigazdáknak, szerintem fognak tudni. Ritkán nyeri az a vb-t, aki bombaformában kezd" - mondta Kemény Dénes.

"Sokkal furcsább az, amit más sportágban nem is lehet érzékelni, hogy ugyanazon a napon játszottak csapatok első csoportmérkőzéseket, Brazília pedig már a másodiknál tart. Ez azt jelenti, ha ebből a két csoportból játszana valaki bronzmeccset vagy döntőt, akkor pont öt nap különbség alatt kellene ugyanannyi meccset játszani. Ez azért nem igazságos, sokszor az órákat számoljuk, hogy az elődöntőben kié volt az első vagy a második meccs. Ez az öt nap eltérés még akkor is sok, ha négy hétig tart a világbajnokság. Ez a házigazdáknak illetve az ő csoportjuknak előny, ha például a horvátok jutnak el az elődöntőig, akkor nekik is előnyös lesz. Megértem egyébként a FIFA-t, azt akarják, hogy minden mérkőzésnek minél több nézője legyen, azért húzzák, mint a rétest ezt a csoportidőszakot, de a végén azért már össze kell őket rázni, a fizikai terhelés miatt is. A futballisták, bárhol is játszanak a világban, komoly bajnokságok után, fáradtan érkeztek Brazíliába, ahol a csoportkör után a ki-ki mérkőzésekkel együtt hat-hét meccs vár rájuk, sokat számít, hogy erre öt nappal több vagy kevesebb idő van" - hangsúlyozta Kemény Dénes.

"Biztos, hogy fájdalmas az a potyagól, amit az oroszok kapusa kapott Dél-Koreától, de az azért megnyugtató, hogy x lett a vége. Fabio Capello nehéz helyzetben lett volna, ha ezzel kikapnak, mert az a kapus, akire bazírozta a világbajnokságot, rögtön olyan lelkiállapotba kerülhet, amellyel kérdéses, hogy a második meccsére egyáltalán be szabad-e tenni, de most így azért úgy gondolom, hogy újra ő fog kezdeni" - mondta Kemény Dénes mesteredző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×