eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Vb-2014 - A brazilok alig több mint fele támogatja a világbajnokságot

A brazilok 51 százaléka áll a hazai rendezésű labdarúgó-világbajnokság mellett egy friss közvélemény-kutatás szerint.

A tíz nappal a rajt előtt közzétett felmérésből az derült ki, hogy a semlegesek mellett 42 százalék kifejezetten ellenzi a brazíliai vb-t. Ugyanez az adatpár az előző, februári szondázáskor még magasabb támogatást mutatott, hiszen a futballcsúcs mellett 58, míg ellene 38 százaléknyian voltak.

Az Ibope intézet adatai szerint a megkérdezettek 71 százaléka szeretné, ha minden rendben lenne a Mundial idején, 11 százaléka éppen ellenkezőleg foglalt állást, 14 százalék egyik verziót sem választotta, négy százalék pedig azt mondta, nem tudja.

Arra a kérdésre, hogy mit vár a vb-től, 59 százalék válaszolt úgy: reméli, sikeres lesz, 22 százalék viszont arra számít, hogy kudarccal végződik, 12 százaléknak mindegy, hét százalék pedig nem tudott felelni.

A közvélemény-kutató emberei május 15. és 19. között Brazília 140 településén 2002 embert kérdeztek meg.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×