eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Õk voltak a szezon legjobb labdarúgói

Az MLSZ telki edzőközpontjában rendezték meg az idei RangAdó Díjátadót, amelyen a 2013-2014-es idény legjobbjai vehettek át elismeréseket.

A labdarúgó NBI legjobb játékosának járó elismerésre hárman voltak esélyesek: a bajnok Debrecen játékosai közül a csapatkapitány Szakály Péter és Kulcsár Tamás, továbbá a ferencvárosi Leonardo. A végül bajnokságban hét gólig jutó Szakály Péter lett a liga legjobb játékosa.

A bajnokságnak most két gólkirálya is lett: a paksi Simon Attila és a székesfehérvári Nikolics Nemanja egyaránt 18 gól szerzett és ezzel holtversenyben ők lettek az élvonal legjobb góllövői. A gólkirálynak járó elismerést Vági Márton MLSZ-főtitkár mellett az egykori legendás góllövő özvegyétől, Deák Ferencnétől vehették át.

A legjobb fiatal labdarúgók között hárman voltak esélyesek az év felfedezettje díjra: a győri Kalmár Zsolt, a pécsi Mákvárt Dávid, és a szombathelyi Radó András, közülük végül a felnőtt válogatottban a dánok ellen debütáló Kalmár Zsolt vehette át a győztesnek járó díjat.

Két közönségdíjat is kiosztottak az ünnepségen, az év legszebb góljára és az év legjobb játékosára is szavazhattak a szurkolók. Kabát Péter, az Újpest csatára duplázott, hiszen a szurkolók szerint az ő egyik gólja volt a legszebb a bajnokságban, és őt szavazták meg a legjobb játékosnak is.

Az Év Edzője díjra a bajnok Debrecent irányító Kondás Elemér, az ezüstérmes győriek vezetőedzője Horváth Tamás volt az esélyes, végül győzött a papírforma és a legjobb edzőnek Kondás Elemért választották.

A tavalyi hatodik hely után Kondás Elemér ismét bajnokcsapatot csinált a DVSC-ből, 2012 után második alkalommal. A debreceniek a 15. fordulóban vették át az első helyet a tabellán a Videotontól, és az idény végéig megőrizték vezető pozíciójukat.

A játékvezetőket is díjazták. Ebben a kategóriában a három jelölt Andó-Szabó Sándor, Kassai Viktor és Erdős József volt, közülük a 34 éves, 2006 óta NB I-es kerettag Andó-Szabó Sándor lett a nyertes. A díjat Puhl Sándortól, a játékvezetői bizottság alelnökétől vette át.

Az idei évben a Fair Play-díjat az MTK nyerte, az elismerést átvevő Domonyai László elmondta: büszke arra, hogy sorozatban ötödik alkalommal nyerte el a díjat a klub, amiben elévülhetetlen érdemei vannak a Garami József vezette szakmai stáb munkájának.

A Rangadó gálán legjobb női futballistákat is jutalmazták. Bíró Barbara, Heike Manhart és Zeller Dóra volt a három jelölt, közülük a Viktória osztrák válogatott focistája győzött. Heike Manhart, a Viktória FC Grazból szerződtetett osztrák válogatott játékosa több poszton is bevethető és 20 gólt szerzett a bajnokságban. Az év női felfedezettje az A-válogatottban is alapembernek számító Kaján Zsanett lett.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×