eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Dénes Tamás: ez nem lesz nyugodt futball-vb

Pozitív és negatív értelemben is felfokozott hetekre számít Brazíliában Dénes Tamás, az InfoRádió sportrovatának vezetője a június 12-én kezdődő labdarúgó világbajnokság alatt. A futballszakíró szerint a végjátékban a dél-amerikai és az európai csapatok esélyesek.

"Mindig azt reméli az ember, hogy minden idők legjobb világbajnokságát látja majd, de hát nem sok jel mutat erre" - vélekedett Dénes Tamás.

Felidézte, hogy voltak olyan futball világbajnokságok, amelyek színvonaluk, illetve a játékosok egyénisége miatt felülmúlhatatlanok voltak. A brazilok éppen ilyennek emlegetik például az 1970-es mexikói világbajnokságot. Számukra ez azért kedves, mert Brazília igazán meggyőző teljesítménnyel, csupa győzelemmel - szerintük minden idők legjobb világbajnoki 11-ével - megnyerte a vb-t.

"Azért azt is hozzá kell tenni, hogy abból a szempontból korábban talán egyszerűbb helyzetben voltak a játékosok, hogy nem volt ennyi mérkőzés egy szezonban, nem volt ilyen terhelés, a klubfutballnak nem volt ilyen hihetetlenül kizsigerelő hatása a válogatottakra" jelezte a futballszakíró.

Dénes Tamás szerint a világbajnokság nívója valószínűleg függ majd attól is, hogy az európai, illetve a nem dél-amerikai vagy amerikai csapatok hogyan tudnak teljesíteni, ezért úgy véli, a végjátékban elsősorban a dél-amerikai és az európai csapatok esélyesek.

"Hogy az európaiak hogy birkóznak majd meg a körülményekkel, az nagyon sokban befolyásolhatja a vb színvonalát" - fűzte hozzá.

Az InfoRádió sportrovatának vezetője arról is szót ejtett, hogy a klubszezon után kis szabadságot kaptak a játékosok, ez az idő azonban teljes regenerálódásra nem elég, inkább lelki feltöltődést, kikapcsolódást jelenthet a mindennapi verkliből. Ilyenkor a játékosok a családjukkal is együtt tudnak lenni. A szövetségek álláspontja azonban eltérő a tekintetben, hogy a családok, feleségek, barátnők mennyire mehetnek a játékosok közelébe - jegyezte meg.

Brazíliában nyilvánvaló, hogy most a világbajnokság, két év múlva majd az olimpia olyan csúcsesemény, amely az egész országot magával ragadja. Ám az elmúlt egy-két év - például a stadionépítések gazdasági-politikai háttere - biztosan rá fogja nyomni a bélyegét a vb-re, nem lesz nyugodt torna - vélekedett a futballszakíró.

"Nem olvastam olyan belpolitikával és a futball vb-vel kapcsolatos elemzést, amely ne azt prognosztizálta volna, hogy a konföderációs kupához hasonlóan a világbajnokság alatt is lesznek megmozdulások, tüntetések" - jelezte Dénes Tamás.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×