eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Baráth Etele: "Meggyőző munkát végzünk, tisztességes formában"

Anyagi szempontból is eredményesen zárta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a szakmailag rendkívül sikeres szegedi Világkupát - jelezte a szervezet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Baráth Etele arról is beszélt, hogy a szponzorkeresés során elsősorban nem a legnagyobb cégeket szeretnék megnyerni.

Mint mondta: "fenntartható, sportos életmódot szeretnénk sugallni, ami valóban a rekreációs világgal van szoros kapcsolatban, ezért sokkal inkább azokat a kisebb, közepes, nagyobb, de nem óriás szponzorokat keressük - és már találjuk is - akik saját filozófiájukban is hirdetik a fenntarthatóságot, a környezetvédelmet".

A sikeres szegedi Világkupa-versenyek után még rangosabb események megrendezésére pályázhat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A következő hónapokban válhat véglegessé, hogy milyen versenyekre pályázik az ország egyik legsikeresebb sportszövetsége - jelezte a szervezet elnöke.

Baráth Etele úgy fogalmazott: "Nagyon bízom benne, hogy a taktika, amit kidolgoztunk - a 2018-2019-re fókuszálás, azt megelőzően ifjúsági - és junior versenyeknek a szervezése volna cél - azt jelentené, hogy megpróbálnánk újra elnyerni egy olimpiai kvalifikációs világbajnokságot 2019-ben, hiszen az a legrangosabb verseny. Ennek megnyeréséhez viszont előtte világkupát kell rendezni, és 2018-ban Európa-bajnokságot. Valószínűleg az őszi nemzetközi kajak-kenu szövetségi konferencia idejére már biztosan tudni fogjuk, hogy mit szeretnénk".

Baráth Etele arról is beszélt, hogy együttműködésre törekszenek a rivális országok sportági vezetésével is, a nemzetközi szövetségben pedig elvek mentén próbálják érvényesíteni érdekeiket. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint arra is lehet esély, hogy Vaskuti Istvánt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség jelenlegi első alelnökét a nemzetközi szövetség élére válasszák meg, bár nehéz az újraválasztásokban sikert elérni. 

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×