eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bővítenék az NB I-es bajnokságot

A Nemzeti Sport információi szerint az NB I-es bizottság mai ülésén szóba került, hogy emeljék fel az NB I-ben a csapatok létszámát. A tervek szerint 18 csapatos lehetne a magyar élvonal.

"Az NB I-es bizottság megtárgyalt javaslatokat különböző ifjúsági és felnőtt bajnokságok létszámáról és lebonyolítási formáról. Miután ezekben a kérdésekben az MLSZ elnökségének kompetenciája a döntés, ezekről kizárólag az elnökségi határozatot követően tudok nyilatkozni" - mondta George F. Hemingway, az NB I-es bizottság elnöke a Nemzeti Sportnak.

A sportnapilap szerint tizenhárom sportszervezet vett részt az NB I-es bizottsági ülésen, amelyen a jelenlévő klubok képviselői egyöntetűen megszavazták az élvonal létszámának emelését a 2014-2015-ös szezontól. A Puskás Akadémia, a Videoton és a Diósgyőr képviselői nem vettek részt az ülésen.

A hvg.hu már arról ír a hír kapcsán, hogy "az NB I-ből az elért 15. hellyel a jelenlegi állás szerint kiesett a Mezőkövesd-Zsóry FC, amelynek elnöke Tállai András BM-es államtitkár. Viszont ha a létszámbővítést úgy oldják meg, hogy a jelenlegi kiesőket bent tartják, akkor a fideszes államtitkár örülhet."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×