eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kikapott az FTC Viborgban

Nyolcgólos vereséget szenvedett az FTC a Viborg otthonában a női kézilabda KEK negyeddöntőjében, a párharc hétfő esti első mérkőzésén.

Női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 40-32 (18-14)
----------------------------------------------------

A 2011-ben és 2012-ben KEK-győztes FTC a még versenyben lévők közül az egyik legerősebb ellenféllel találkozott, a Viborg ugyanis 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben első volt a Bajnokok Ligájában.

Az első félidő nagy részében kiegyenlített játék zajlott a pályán, de az első perceket leszámítva inkább a dánok vezettek. Komoly előnyre azonban jó darabig nem tudtak szert tenni, a legnagyobb - négygólos - különbség a szünetre alakult ki.

A fordulás után nem jött össze a felzárkózás, sőt, a Viborg eredményesen alkalmazta a leindítást, így a 38. percben már nyolc góllal vezetett (25-17). A magyar időkérés után némileg felzárkózott az FTC (27-22), ám a feltámadás csak rövid ideig tartott, bő tíz perccel a vége előtt már kilenccel vezetett a Viborg (32-23). Elek Gábor vezetőedző újabb időkéréssel próbálta felrázni csapatát, a dánok azonban a hajrában magabiztosan őrizték tetemes előnyüket.

A visszavágót szombaton rendezik a népligeti Elek Gyula Arénában.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×